Kongelige21. juli 2022

Kongehuset afslører: Prins Joachim får vigtig rolle i Touren

Når Touren fredag rammer 19. etape, kommer der til at være royal stjerneglans over begivenheden, når den gul trøje skal overrækkes
Prins Joachim
Her besøger prins Joachim, prinsesse Marie, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena besøger Musée Henri-Martin i Cahors.
 Foto: Hanne Juul

Når Tour de France-feltet har kæmpet sig igennem 19. etape fredag, får løbets førende rytter overrakt den gule trøje af Prins Joachim.

Det fremgår af kongehusets kalender.

Det danske kongehus ejer vinslottet Chateau de Cayx, der ligger ved målbyen Cahors i det sydlige Frankrig.

Dermed er det sandsynligt, at prinsen kan iføre en landsmand den gule førertrøje. Inden 18. etape fører danskeren Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) således det prestigefyldte etapeløb.

Det var også en repræsentant fra kongehuset, der overrakte den gule førertrøje efter løbets 1. etape. Det var således kronprins Frederik der kunne overbringe belgieren Yves Lampaert (Quick-Step) førertrøjen efter Tourens indledende enkeltstart i København.

Tour de France slutter på søndag med en paradeetape i Paris' gader.

Kronprins Frederik
I starten af juli overrakte kronprins Frederik den gule trøje til Yves Lampaert fra Quick-Step efter enkeltstarten i København.
 Foto: Mikael Rieck

I det hele taget bliver fredag den 22. juli en stor dag for prins Joachim: Hans søn prins Felix fylder nemlig rundt – hele 20 år bliver han – og den unge prins har tidligere sat ord på, hvordan hans fødselsdag kommer til et være med et Tour-twist.

– Vi er jo så heldige, at Tour de France-etapen tilfældigvis slutter i Cahors på min fødselsdag. Det ser vi frem til. Det bliver meget specielt. Nu har vi både set det i Danmark, og så får vi lov at se det hernede samme år, har prinsen tidligere på ugen fortalt til BILLED-BLADET om sin forestående fødselsdag.

Sponsoreret indhold