Kongelige2. maj 2023

Kongehusekspert om dronning Margrethe på Dannebrog: Derfor "gemte" hun sig

Kongehusekspert Jakob Steen Olsen vurderer, at det er vigtigt for regenten at markere, hvor vigtigt kongeskibet er for hende – til trods for at hun efter sin rygoperation ikke har nemt ved at komme ombord på fartøjet
Dronning Margrethe benyttede sig af en stok, da hun tirsdag gik ombord på kongeskibet Dannebrog. nbsp;
Dronning Margrethe benyttede sig af en stok, da hun tirsdag gik ombord på kongeskibet Dannebrog.
 Foto: Lars H. Laursen

Tingene var ikke, som de plejede at være, da dronning Margrethe, 83, i dag skulle entre kongeskibet Dannebrog.

Normalt går regenten fra Amalienborg til en chalup, som er en lille båd, ved Nordre Toldbod i København, der sejler hende over havneløbet til Dannebrog. Men i år gik majestæten ombord på kongeskibet fra det lukkede militærområde Nyholm – langt væk fra nysgerrige øjne og fotografernes linser.

Og kongehusekspert Jakob Steen Olsen forklarer, hvorfor kongehuset har valgt at gøre sådan i år:

– Dronningen er jo under det, der hedder rekonvalescens. Hun er ikke fuldt restitueret fra sin rygoperation, og så er det måske, det man jo godt sætte sig ind i, lidt svært at komme op og ned af sådan en chalup, forklarer kongehuseksperten over for SE og HØR.

– Der er ikke nogen skam i at være syg, men det kan godt være følsomt, konkluderer Jakob Steen Olsen.

Normalt benytter dronningen en chalup til at komme til Dannebrog, men det kan være svært at komme op og ned i sådan en, når det gynger og skvulper, vurderer kongehusekspert. 
Normalt benytter dronningen en chalup til at komme til Dannebrog, men det kan være svært at komme op og ned i sådan en, når det gynger og skvulper, vurderer kongehusekspert.
 Foto: Aller Media DK

Selv om dronning Margrethe ikke er kommet sig helt efter sin rygoperation i februar, understreger Jakob Steen Olsen, at det er vigtigt for dronningen at gå ombord på Dannebrog, når sommertogtsæsonen skal i gang:

– Dronningen er et traditionsmenneske. Hun har alligevel valgt at den officielle ibrugtagning af Dannebrog, den vil hun gerne gennemføre, forklarer kongehuseksperten, der tilføjer:

– Dannebrog betyder meget for hende. Hun har selv talt om, at da hendes far døde, så gik det op for hende, at hun stod ved roret, da hun stod på Dannebrog.

Sponsoreret indhold