Kongelige1. oktober 2022

Kongehusekspert: Ansvaret ligger hos dronningen

Hvis forholdet mellem prins Joachim og dronning Margrethe ikke forbedres, kan det være skadeligt for kongehuset, mener ekspert
Det er dronning, der både kan og skal have forbedret forholdet til sin yngste søn, Prins Joachim. Prinsen er nu gået til pressen to gange på under en uge. nbsp;
Det er dronning, der både kan og skal have forbedret forholdet til sin yngste søn, Prins Joachim. Prinsen er nu gået til pressen to gange på under en uge.
 Foto: Lars H. Laursen

Om det er den rigtige beslutning eller ej at fratage prins Joachims børn deres titel, er ikke let at blive klog på.

Skal man til gengæld pege på personen, der har ansvaret for krisen, det har kaster kongehuset ud i, er det straks lettere.

For det ligger hos dronning Margrethe. Det mener kongehusekspert Jakob Steen Olsen.

– Den, der er chef for foretagendet, er jo dronningen. Det er hendes ansvar at sørge for, der er styr på hendes hus og på firmaet.

– Det er jo det, der ligger i at være øverst i det hierarki. Man er jo også personalechef for sin egen familie, siger han til SE og HØR.

Forbedres forholdet mellem Joachim og resten af familien ikke, kan det blive direkte skadeligt for kongehuset, mener Jakob Steen Olsen, der ikke kan huske en større krise i kongehuset i 20 år.

– Vi bryder os ikke om, at kongehuset lufter deres beskidte vasketøj i det offentlige rum.

– Det her skal der styr på. Joachim og Marie betoner jo også, at de ikke er på vej ud af kongehuset, siger han.

I 2002 udtalte prins Henrik, at han følte sig kasseret og tilsidesat. Dengang inviterede kongehuset til pressemøde, hvor der dog ikke kunne stilles spørgsmål.

Og også i denne sag, bør dronning sætte ord på situationen, mener kongehuseksperten.

– Man kunne forstille sig, at man fik sat sig ned og så hinanden i øjnene. Og dronningen kunne gå ud og tale om, at hun måske har håndteret det her forkert.

Selv om det sker, skal man dog ikke tro, at beslutning om børnenes titler, bliver lavet om, mener Jakob Steen Olsen.

Sponsoreret indhold