Kongelige29. februar 2024

Kong Harald indlagt på hospitalet: Nu er der nyt

Tidligere på ugen meldte det norske kongehus ud, at Kong Harald var blevet indlagt på et malaysisk hospital. Nu er der nyt om hans tilstand
Kong Harald kan i løbet af de næste par dage være på vej hjem til Norge – han har siden tirsdag været indlagt på et hospital i Malaysia med en infektion.
Kong Harald kan i løbet af de næste par dage være på vej hjem til Norge – han har siden tirsdag været indlagt på et hospital i Malaysia med en infektion.
 Foto: Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Kong Frederik udsat for internetsvindel

Siden tirsdag har den norske Kong Harald været indlagt på et hospital i Malaysia, hvor han er blevet syg af en infektion under et ferieophold.

Nu er der heldigvis gode nyheder for den 87-årige konge, som snart kan vende retur mod nord.

Det skriver norske VG.

Ifølge mediet har det norske kongehus meddelt i en pressemeddelelse, at Kong Harald kan blive sendt hjem med et fly i løbet af de næste dage.

Tirsdag fortalte de, at kongen var blevet indlagt på et malaysisk hospital grundet en infektion. Det er ikke blevet yderligere uddybet, hvad Kong Harald har fejlet.

– Kongen får god hjælp af både malaysisk og norsk medicinsk personale, skrev de i forbindelse med indlæggelsen.

Torsdag kunne kronprins Haakon fortælle, at hans far var i bedring.

– Han er fortsat i bedring og vi følger situationen nøje. Vi arbejder på en løsning, hvor kongen kan blive transporteret hjem, lød det tidligere.

Crown Princess Mette-Marit of Norway trys an odour test while visiting an art installation with Crown Prince Haakon of Norway attend the opening of the Frankfurt Book Fair on October 15, 2019 in Frankfurt am Main, western Germany. - Norway is this year's honorary guest of the fair running from October 16 to 20, 2019. (Photo by Silas Stein / dpa / AFP) / Germany OUT
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.
 Foto: Silas Stein/AFP/Ritzau Scanpix

Den norske regering har i samarbejde med forsvaret stået for planlægningen af kongens hjemkomst, skriver VG.

87-årige Kong Harald har siddet på den norske trone siden 1991 – i januar fortalte han, at han ikke, ligesom vores egen Dronning Margrethe, har tænkt sig at abdicere i løbet af sin levetid.

Kongen har ellers haft flere udfordringer med helbredet de seneste år, hvor han flere gange har været indlagt.

Sponsoreret indhold