Kongelige15. maj 2024

Kong Frederik i brøler: Sagde han lige det?

Den danske konge havde ikke helt styr på historien, da han tirsdag var til gallamiddag på Det Kongelige Slott i Oslo
OPGAVE: Kongeparret på statsbesøg i Norge.Gallamiddag - talerneSTED:  Kongeslottet, OsloJOURNALIST: Ulrik Ulriksen og Marianne SingerFOTOGRAF: Hanne JuulDATO: 20240514
Kong Frederik holdt tirsdag tale i forbindelse med sit statsbesøg i den norske hovedstad.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Kong Frederik roser serien "Skam"

Kong Frederik kom på glatis, da han tirsdag var på statsbesøg i den norske hovedstad Oslo.

Det skriver norske Dagbladet.

Her var kongen inviteret til fin gallamiddag på Det Kongelige Slott, hvor han skulle holde tale for de mere end 200 fremmødte gæster - og her blev Frederik taget i en brøler, da han ikke havde helt styr på historien.

- Tak for de pæne ord og den varme velkomst på denne smukke forårsdag, kun tre dage før Norges festlige nationaldag, og året Oslo fylder 400 år, lød det fra kong Frederik under sin tale.

Men den norske hovedstad er altså mere end 1000 år gammel.

Og det imponerer ikke lige frem artikekt og byhistoriker Lars Roede, at den danske konge ikke kender historien ordenligt.

- Han har fået forkerte oplysninger. Det er Christiania (tidligere navn for byen red.), der fylder 400 år. Frederik har ikke læst sin historie godt nok, lyder det fra byhistorikeren, fortæller han til mediet og forstætter:

- Det, der undrer mig, er, at her kommer en dansk konge tre dage før 17. maj, og ikke tager sig tid til at sætte sig ind i historien.

Den oprindelige bydel i Oslo brændte ned i 1624, hvorefter den blev genopbygget under navnet Christiania efter ordre fra den danske kong Christian IV.

Men i 1924 blev Oslo genindført som navn for hovedstaden, og har således 100 års jubilæum i år.

Kong Frederik og dronning Mary ankommer til Oslo

Sponsoreret indhold