Kongelige6. februar 2024

Kong Charles har fået kræft: Sådan er prognosen

Det er ikke meget, Buckingham Palace har meldt ud om kong Charles' kræftsygdom, men nu dukker der alligevel så småt ekstra information op i britiske medier
(ARKIV) Britain's King Charles III attends the State Opening of Parliament in the House of Lords Chamber, in London, Britain, November 7, 2023. Kong Charles III af Storbritannien fylder 75 år tirsdag den 14. november 2023. (Foto: POOL/Ritzau Scanpix)
Nyheden om kong Charles' kræftsygdom kom ud mandag.
 Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

De britiske borgere fik sig mandag et ekstremt chok, da Buckingham Palace pludselig meldte ud, at kong Charles har fået diagnosticeret kræft.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvilken form for kræft der er tale om, men det er i hvert fald alvorligt nok til, at den britiske monark er blevet rådet af lægerne til at aflyse alle offentlige forpligtelser under behandlingen.

På trods af dette understreger kongehuset, at kongen "er positiv", og at han "ser frem til at vende fuldt og helt tilbage".

Nu viser det sig også, at 75-årige kong Charles angiveligt har været "heldig".

I hvert fald har Daily Mail været i kontakt med kilder, som fortæller, at kræften efter sigende blev fundet "meget tidligt", og at kongens prognoser for at blive helbredt derfor er "gode".

Det forlyder, at det var under kong Charles' nylige prostataoperation, at lægerne fandt kræft.

En kilde i kongehuset har dog afvist over for BBC og nyhedsbureaet Reuters, at der er tale om prostatakræft.

Ifølge tv-stationen Sky News modtager kong Charles ambulant behandling i London, hvilket betyder, at han kan være i sit eget hjem i den britiske hovedstad om aftenen.

- Hans Majestæt har valgt at dele nyheden om sin diagnose for at forhindre spekulation og i håb om, at det kan bidrage til offentlighedens forståelse for alle rundt om i verden, der er ramt af kræft, lød det fra kongehuset mandag aften.

Kong Charles indtog rollen som konge i september 2022 efter dronning Elizabeths død.

Både dronning Camilla, prins William og kongens ynge søskende, prinsesse Anne og prins Edward, kan udnævnes til stedfortrædere under sygdomsperioden.

Det kan prins Harry dog ikke, da han har forladt den kongelige familie.

Sponsoreret indhold