Kongelige15. januar 2024

Køn er den ikke… Men her er grunden til, at Margrethe bruger den grønne pen

Dronningens grønne skriveredskab har ved tronskiftet søndag vakt opsigt – og det er faktisk ikke første gang
Landets nye konge holdt øje med mor Margrethes underskrift, men det kan ikke have overrasket ham, at den blev nedskrevet med den grønne pen. Det er nemlig den eneste, dronningen vil bruge. 
Landets nye konge holdt øje med mor Margrethes underskrift, men det kan ikke have overrasket ham, at den blev nedskrevet med den grønne pen. Det er nemlig den eneste, dronningen vil bruge.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den skal ligge godt i hånden. Den skal kunne nedfælde vigtige underskrifter uden svigtende blækforsyning.

Og så skal den vel også passe lidt ind i kongehusets overdådighed, pomp og pragt.

Men lige det sidste lader altså ikke til helt at kunne siges om dronning Margrethes lille grønne kuglepen, som hun benyttede sig af søndag, da hun noget berørt overlod tronen til sønnike.

Faktum er i hvert fald, at den iøjefaldende pen stjal en del opmærksomhed blandt danskerne, der først fulgte det historiske statsråd i fjernsynet, og som siden luftede deres undren på de sociale medier.

Og det er faktisk ikke første gang, den grønne pen af mærket Pentel og af modellen R50 rollerpen, har prydet overskrifterne.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-15/gronpen.jpg
Pentel R50 rollerpen med sort skrivefarve er Margrethes yndlings - også selvom den stikker lidt ud fra det ellers så prægtige, kongelige interiør
 Foto: Penshop.dk

I marts 2021 foregik statsrådet virtuelt, da man dengang tog hensyn til en vis Covid-19-smittefare.

Her mente mange danskere også, at den grønne pen ødelagde det ellers så fornemme set-up, som dronningen i 52 år – og for sidste gang i går - plejede at sætte sig foran, når store ændringer skulle foretages.

Selv designer og foredragsholder Jim Lyngvild havde en mening om kuglepennen.

– SÅ meget stil - og så den grimme, grønne filtpen. DET må i gøre bedre for majestætens skyld! Bare pakke den ind i sølvpapir eller guldlammé som det mindste, skrev han.

Kan ikke undvære

Kuglepennen lå dog klar foran dronningen – både i går og dengang – af en helt særlig grund.

Ifølge BILLED-BLADET er den grønne plastik-pen et yndlingsskriveredskab for den nu tidligere regent.

Margrethe foretrækker ligefrem dette værktøj på grund af dens skrivekomfort, og i 2021 lød meldingen faktisk ifølge det royale ugeblad, at hun aldrig brugte andet.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-15/20240114-205617-l-8450x5633ma.jpg
Når Margrethe skal skrive under, er skrivekomforten vigtig.
 Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Selv ikke, hvis dronningen f.eks er i udlandet og skal sætte sit navnetræk i en gæstebog, og der tit ligger flotte, ofte guldbelagte, penne klar til brug.

Her nægter vores nu tidligere statsoverhoved at benytte sig af disse. I stedet trækker hun den grønne Pentel op af tasken.

hjemmesiden Penstore.dk står den ”karakteristiske og letgenkendelige turkisgrønne kuglepen med vandbaseret blæk” i den nette sum af 26 kroner ligeud.

Ifølge fabrikanten leverer hver enkelt kuglepen helt op til 2,2 kilometer skrivelængde.

Sponsoreret indhold