Kongelige2. februar 2024

Klimakongen på tur: Sådan er han rejst til Polen

I forbindelse med et besøg om energieffektivitet blev kong Frederik transporteret i Flyvevåbnets Challenger-fly
Kong Frederik i Polen
Kong Frederik er fløjet til Polen i et af Flyvevåbnets Challenger-fly.
 Foto: Hanne Juul

Klimaforandringer og den grønne omstilling er nogle af de ting, som kongen og dronningen som nyt kongepar vil sætte fokus på. Sådan lyder det i kongens bog "Kongeord".

– Vi vil derfor i videst mulige omfang støtte op om indsatser for naturbevarelse, biodiversitet og imødegåelse af klimaforandringer, fortæller Frederik d. 10 til forfatter Jens Andersen.

Og Frederiks første rejse er også i klimaets tegn.

I disse dage står han nemlig i spidsen for en dansk delegation, der er rejst til Polen for at debattere energioptimeringer, CO₂-reduktion og klimavenligt landbrug.

Kong Frederik og Lars Løkke Rasmussen
Kong Frederik sammen med udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.
 Foto: Hanne Juul

Men der er ikke meget klimavenligt over kongens transportmiddel.

Kong Frederik blev nemlig på fornem vis transporteret til Polen i en af Flyvevåbnets Challenger-fly i stedet for alternative og måske mere klimavenlige løsninger.

Det er dog ikke kun under selve turen fra Danmark til Polen, at Forsvarets Challenger-fly har været på vingerne. Også torsdag eftermiddag blev flyet sendt i luften, da kong Frederik sammen med ministrene skulle fra den polske hovedstad Warszawa til havnebyen Stettin – en tur der ville kunne klares i bil på godt og vel seks timer.

Under besøget har han været ledsaget af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, forsvarsminister Troels Lund Poulsen, klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen.

Ifølge BILLED-BLADET har Flyvevåbnet fire forretningsfly, som kan anvendes af blandt andet regenten, statsministeren og udenrigsministeren ved officielle flyvninger.

SE og HØR har været i kontakt med Kongehuset, der ikke havde nogle kommentarer til kongens transportform.

Sponsoreret indhold