Kongelige22. marts 2024 (opd. 22. marts 2024)

Kate taler ud om kræftchok i video: Her er hele hendes rørende besked

For kort tid siden delte prinsesse Kate en chokerende nyhed om, hvorfor hun har holdt sig væk fra offentligheden
Den britiske befolkning er i chok over den triste nyhed fra kongehuset.
Den britiske befolkning er i chok over den triste nyhed fra kongehuset.
 Foto: Hollie Adams/Reuters/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: - Jeg har haft kræft

Fredag aften delte prinsesse Kate den chokerende nyhed, at hun har fået kræft.

Herunder kan du læse udskriften af hele videoen, som du også kan se længere nede. Og beskeden fra hende er både rørende og privat - dog mangler en vigtig detalje. Nemlig hvilken kræftform hun er ramt af:

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til personligt at sige tak for alle de vidunderlige beskeder om støtte og for forståelse, jeg har fået, mens jeg er kommet mig efter operationen.

- Det har været et par utroligt hårde måneder for hele min familie, men jeg har haft et fantastisk lægeteam, som har taget sig godt af mig, hvilket jeg er så taknemmelig for.

- I januar gennemgik jeg en stor maveoperation i London, og dengang troede man ikke, at min diagnose var kræft.

- Operationen var vellykket. Tests efter operationen fandt dog kræft.

- Mit lægeteam anbefalede derfor, at jeg skulle gennemgå et forløb med forebyggende kemoterapi, og jeg er nu i de tidlige stadier af den behandling.

- Det kom selvfølgelig som et kæmpe chok, og William og jeg har gjort alt, hvad vi kan for at styre det her privat af hensyn til vores unge familie.

- Som I kan forestille dig, har det her taget tid. Det har taget mig tid at komme mig efter en større operation for at kunne begynde min behandling.

- Men, vigtigst af alt, har det taget os tid at forklare alt til George, Charlotte og Louis på en måde, der er passende for dem, og at forsikre dem om, at jeg nok skal klare mig.

- Som jeg har sagt til dem: Jeg har det godt og bliver stærkere hver dag ved at fokusere på de ting, der vil hjælpe mig med at helbrede sind, min krop og ånd.

- At have William ved min side er også en stor kilde til trøst og tryghed

- Helt som den kærlighed, støtte og venlighed, der er blevet vist af så mange af jer. Det betyder så meget for os begge.

- Vi håber, at I vil forstå, at vi som familie nu har brug for lidt tid, plads og privatliv, mens jeg afslutter min behandling.

- Mit arbejde har altid bragt mig en dyb følelse af glæde, og jeg ser frem til at være tilbage, når jeg er i stand til det, men indtil videre skal jeg fokusere på at komme mig fuldt ud.

- På dette tidspunkt tænker jeg også på alle dem, hvis liv er blevet ramt af kræft. For alle, der står over for denne sygdom, uanset form, skal du ikke miste troen eller håbet.

- Du er ikke alene!

Sponsoreret indhold