Kongelige4. juni 2022

Kampen er slut: I dag kan prins Gustav og Carina Axelsson endelig blive gift

I 20 år har prins Gustav, der er søn af prinsesse Benedikte, kæmpet for at blive gift med sit livs udkårne. Nu sker det langt om længe
Prins Gustav og Carina Axelsson
Her er parret fotograferet i 2016 på Gråsten Slot, hvor de holdt sommerferie med den danske kongefamilie.
 Foto: Aller Media DK

Når 53-årige prins Gustav i dag giver sit ”ja” i slotskapellet i Schloss Berleburg i Tyskland, er der lagt op til en helt særlig kærlighedsfest.

Prinsen, der er søn af prinsesse Benedikte, har nemlig kæmpet i årevis for at få sit livs kærlighed, Carina Axelsson. Og hun har kæmpet for at få ham.

Men selv om de mødte hinanden for 20 år siden, er det først nu, at de bliver mand og kone. Og det skyldes både et testamente forfattet af prins Gustavs farfar og en arvestrid med en grandonkel, men lad os starte med testamentet.

Prins Gustav og Carina Axelsson
Her er parret til kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup i 2010.
 Foto: MEGA

Prins Gustavs farfar, Gustav Albrecht af Sayn-Wittgenstein-Berleburg, skrev i sit testamente, at det var et krav, at den person, der arvede Berleburg Slot, skulle gifte sig med én, der var adelig, arisk og protestant.

Og det krav kunne prins Gustav, der stod som arving til slottet i Bad Berleburg, altså ikke leve op til med sin svensk-mexicanske kæreste, der havde en katolsk baggrund.

Som om der ikke var nok hindringer på banen, så måtte prins Gustavs kort efter sin fars død i 2017 kæmpe for at beholde slottet.

Hans grandonkel, prins Ludwig-Ferdinand, kom nemlig på banen og hævdede, at han var den retmæssige ejer af slottet

Prins Gustav og Carina Axelsson
Her er parret fotograferet sammen i Bad Berleburg tilbage i 2013.
 Foto: Aller Media DK

I tre år kørte sagen ved forskellige retsinstanser, og i 2020 blev det så afgjort, at prins Gustav var slottets retmæssige ejer.

Ydermere afgjorde retten, at farfarens testamente var i strid med menneskerettighederne, og nu var vejen altså banet for, at prins Gustav endelig kan få sit livs kærlighed.

I går, fredag, indledte parret så deres to dage lange kærlighedsfest. Her blev de borgerligt viet i slotshavens lysthus foran 40 gæster.

I dag, lørdag, står den så på en kirkelig vielse i slotskapellet i Schloss Berleburg i Tyskland, og blandt andre kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil deltage i parrets store dag.

Sponsoreret indhold