Kongelige10. januar 2020

Kæmpe krise i kongehuset: Var disse billeder dråben for Meghan og Harry?

I sidste uge offentliggjorde Buckingham Palace et portræt af dronning Elizabeth på Instagram. Ifølge The Times var det angiveligt det billedet, der fik bærgeret til at flyde over for Meghan og Harry
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega572668_013.jpg
 Foto: MEGA

Det kom som et kæmpe chok, da hertuginde Meghan og prins Harry i onsdags meddelte på deres Instagram-profil, at de træder tilbage som seniormedlemmer af det britiske kongehus.

Krisen har været under opsejling længe, men nu kan The Times angiveligt afsløre en del af baggrunden for beslutningen.

Det er to diskrete beskeder i form af billeder, der fik det unge pars bæger til at at flyde over.

Da dronning Elizabeth 25. december holdt tale for nationen. havde hun nemlig "glemt" noget på bordet.

På skrivebordet ses flere billeder af dronningens familie.

Men der mangler flere medlemmer af kongehuset – og man kan spekulere i, hvorfor lige netop de personer ikke er repræsenteret på skrivebordet.

Der er således ingen billeder af prins Harry og hertuginde Meghan, hvilket ellers var meget nærliggende, eftersom parret blev forældre til lille prins Archie tilbage i maj måned.

Der er modsat et familiefoto af prins Harrys storebror, prins William, hvor han sidder sammen med sin hustru Kate og parrets tre børn.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/elizabeth_og_billeder.png

Intet billedet af hverken Harry, Meghan eller lille Archie (Foto: MEGA)

Det er ingen hemmelighed, at Harry har gjort sig bemærket i årets løb. Tilbage i oktober satte prins Harry for første ord på sit ”anspændte” forhold til storebroren. Og her nævnte prins Harry, at han og William var ”gået i hver sin retning”. Sådan en udtalelse kan meget vel være faldet den meget traditionsbundne dronning Elizabeth for brystet.

Og heller ikke 3. januar, da det britiske kongehus offentliggjorde en række billeder af de kommende konger, var den lille familie at finde på nolge billeder.

Ifølge The Times var det nok for Harry og Meghan, der onsdag gav besked på Instagram om, at de sagde op som fremtrædende medlemmer af kongehuset.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-01-04_kl._09.13.07.png
 (Foto: MEGA)

De tre kommende konger sammen med dronningen (Foto: MEGA)

Parret vil nu arbejde henimod at blive økonomisk uafhængige af kongehuset og bosætte sig i både England og Nordamerika.

"The Times kan berette, at Sussex-parret var oprevet over offentliggørelsen af "kongerække-billedet", og de så det som et klart signal om, at de var blevet ekskluderet fra det royale liv. De fik samme opfattelse efter det faktum, at der ikke var noget billedet af dem, da dronningen holdt tale 25. december", srkiver The Times.

Deres beslutning kommer også efter nogle særdeles turbulente år for parret, der heller ikke har lagt skjul på, at de har haft det svært de forgangne år.

Siden de fandt sammen, har de begge været genstand for massiv omtale - og ikke altid af den positive slags.

Det lader til, at Meghan og Harry selv har planlagt deres opsigelse ned til mindste detalje. Men beslutningen er angiveligt kommet bag på resten af den engelske kongefamilie samt den engelske befolkning.

Lige nu arbejdes der intensivt på at finde en løsning på, hvad fremtiden for familien skal bringe. Dronningen har meddelt, at hun ønsker en løsning på problemet inden for de kommende dage.

I en erklæring fra Buckingham Palace lød det i går:

"Dronningen, prinsen af Wales og hertugen af Cambridge har bedt deres stab om at arbejde sammen med regeringen og Sussex-husstanden om at finde brugbare løsninger".

Ifølge BBC var dronningen torsdag i tæt kontakt med både prins Charles og prins William.

Avisen The Guardian taler om "et krisemøde" mellem regenten og de to mænd, der kommer til at træde i hendes fodspor.

Sponsoreret indhold