Kongelige18. september 2020

Joachim taler ud om blodprop

SE og HØR møder prinsen i Paris to måneder efter blodproppen.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Joachim taler nu ud om blodproppen.

Den 51-årige prins begynder i dag på arbejde på den danske ambassade i Paris. Her får han titel af brigadegeneral og skal være rigets nye forsvarsattaché i Frankrig.

- Jeg har det godt. Det var været en ikke-sommer for mig, fortæller prinsen til SE og HØR, da vi møder ham ude foran hans nye arbejde i Paris.

- Jeg har været fuld af iver for at komme igang stille og roligt, tilføjer den 51-årige prins.

Du kan se hele interviewet øverst i artiklen.

For to måneder siden var der dog ikke mange, der regnede med, at prinsen ville møde ind på på jobbet på Avenue Marceau en spytklat fra Triumfbuen i den franske hovedstad allerede i midten af september.

Den 24. juli blev han nemlig hastet til hospitalet i Cahors tæt på kongefamiliens vinslot, Château de Cayx, hvor lægerne gav ham den allermest alvorlige diagnose: Du er ramt af en blodprop i hjernen.

Prinsen blev hastet til det større universitetshospital i Toulouse, hvor han gennemgik en operation. Den var vellykket, og dagen efter kunne kongehuset meddele, at Joachims tilstand var stabil. Men han var indlagt på hospitalet længe, inden han fik lov at komme hjem til slottet for at restituere.

Blodproppen ramte blot to dage efter, Joachim havde fejret prins Felix' 18-års fødselsdag. Her var hele familien samlet på Cayx - endda med selskab af Joachims eks-kone, grevinde Alexandra.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200713_dm_chateau_de_cayx_joachim_og_marie_026.jpeg
 Foto: Dan Mariegaard

Prins Joachim, 51, og prinsesse Marie, 44, otte dage før blodproppen. Foto: Dan Mariegaard

Joachim og Marie holdt ferie længe i Sydfrankrig efter et mildest talt kaotisk år. I 2019 rykkede parret fra Danmark til Frankrig, da Joachim gik på det fine, franske militærakademi, Ecole Militaire. Udannelsen var begyndelsen på et nyt liv for parret langt fra Danmark. Da udannelsesåret lakkede mod enden, stod det klart, at prinsen blev i Paris og blev udnævnt. til forsvarsattaché.

- Det er aldrig for sent. Det her er en naturlig fortsættelse af det studie. Det indgående kendskab, jeg har fået til det franske forsvar, og selvfølgelig har jeg nu også kendskab til 25 højtstående officerer i den øvre ledelse. Så det lå til højrebenet, sagde Joachim til SE og HØR i Frankrig i juli.

Interviewet med prinsen og Marie blev lavet en uge før, han blev ramt af blodproppen. Overfor SE og HØR antydede Marie også, at parret ikke selv havde bestemt, at de skulle flytte til Frankrig.

- Det er ikke altid os, der bestemmer. Jeg synes, det er vigtigt at vide, sagde hun.

Prinsessen ønskede ikke at uddybe yderligere, men kommentaren skal muligvis også ses i lyset af apanagekritik, der i 2019 haglede ned over Joachim. Det står nemlig i grundloven, at kongelige ikke kan tage deres årpenge med til udlandet. I begyndelsen blev Folketinget slet ikke spurgt i sagen, men efter massivt mediepres, stemte politikerne om sagen i juni 2020.

Joachim fik lov at beholde sine 3.7 millioner kroner årligt, mens familien bor i Paris. Indtil videre er det planen, at prinsen og prinsessen skal blive i Frankrig i 3 år.

Sponsoreret indhold