Kongelige11. november 2023

Joachim og Maries nye hus til 25 millioner er en rotterede

Prins Joachim og prinsesse Maries nye hus på Vedbæk Strandvej døjer med klamme beboere
Prins Joachim og Prinsesse Marie har ubudne gæster i deres nykøbte hus. 
Prins Joachim og Prinsesse Marie har ubudne gæster i deres nykøbte hus.
 Foto: Hanne Juul

Til en pris på enorme 25.625.000 kroner må man formode, at end ikke en gren vender forkert.

Men prins Joachim, 54, og 47-årige prinsesse Maries nye hjem i Vedbæk er ikke bare svinedyrt – det er også noget svineri.

Det bevaringsværdige hus fra 1944, som det kongelige par overtog 1. november, er nemlig en rotterede af rang, viser en aktindsigt hos Rudersdal Kommune – Teknik og Miljø.

De tidligere ejere råbte i hvert fald vagt i gevær i sommeren 2022, og helt ind til i år har der været både mus og rotter ved den gamle ejendom.

– Der har været en rotte på fælde. Fælde smidt ud. De andre er spændte. Afventer en periode mere, skriver kommunen således tidligere på året efter et af besøgene på ejendommen.

De små skadedyr har da også masser af plads at boltre sig på, for med 285 kvadratmeter bolig og hele 123 kvadratmeter kælder, er der plads til at yngle som rotter.

Og så er der grunden på majestætiske 1456 kvadratmeter, hvor det også kan være svært at lokalisere de små skadedyr.

Marie og Joachims nye hjem ligger på den "forkerte" side af Strandvejen – altså væk fra Øresund. Til gengæld er der et grønt område og en lille sø i et område bagved huset, hvor rotterne altså har rig mulighed for at slukke tørsten.

Forsvarsindustriattachéen samt fru Marie og børnene grev Henrik, 14, og komtesse Athene, 11, har Washington som deres faste base i de næste tre år, så der skulle være tid til at få styr på de frygtede gnavere, men det er en svær opgave.

For rotten er kønsmoden, når den er bare tre måneder gammel. Et rottepar kan levere op til syv kuld om året, og derfor kan et enkelt rottepar blive til en familie på 800 på et enkelt år.

Området ved Vedbæk Strandvej tyder da også på at være lidt af en rottemagnet. Det var nemlig også i nabolaget, at selveste Michael Laudrup for år tilbage døjede med præcis samme, klamme problem.

Sponsoreret indhold