Kongelige26. maj 2020

Joachim halter efter Frederik: Momsfest

Prinsen nåede at hæve 385.000 i momsrefusion, inden han rejste til Frankrig.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joachim_5.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Da prins Joachim i september sidste år flyttede til Paris, måtte han lide det afsavn, at det blev vanskeligere for ham og hustruen prinsesse Marie at få momsrefusion fra den danske stat.

Godt nok betaler skatteyderne reserveprinsens fulde løn – de skattefri årpenge på 3.647.080 kroner, men medlemmer af kongehuset har ud over straffrihed og rådighed over store slotte og dyre biler ret til at få momsen af deres indkøb refunderet.

Prins Joachim hævede derfor 385.409 kroner i momsrefusion sidste år. Det er 218.000 mindre end i 2018. Nedgangen skyldes, at han stort set ikke var i Danmark de sidste tre måneder af året. Momsen svarer til, at Joachim og fruen købte ind for 1.927.045 kroner i danske butikker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederik_7.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Kronprins Frederik har førertrøjen på i forhold til lillebror. Det blev til over 1,5 millioner kroner i momsrefusion. (Foto: Lars H. Laursen)

Kronprins Frederik kører sin lillebror helt ud i svinget, når det handler om at udnytte momsrefusionen til det yderste. Sammen med Mary købte han ind for over 7,7 millioner kroner.

Det udløste en momsrefusion på 1.553.845 kroner.

De to brødre har stadig en del at lære af deres 80-årige mor, som sidste år fik knap seks millioner udbetalt i momsrefusion.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

null

Sponsoreret indhold