Kongelige18. oktober 2023

Hvor mange glas har prins Christian fået for 62.000? Her er svaret

Der er lagt op til store fester, hvis den nu 18-årige prins Christian skal få brugt alle glas på en gang
De officielle portrætter af prins Christian i forbindelse med søndagens 18-års fødselsdag er nu blevet offentliggjort af kongehuset.
Prins Christian kan få mange gæster til bords med sin gave fra Folketingetog regeringen.
 Foto: Hanne Juul

Musikken spiller, diskussionen over den hvide dug bliver mere højrystet og argumenterne flyver til højre og venstre indtil en i selskabet får svunget armen i en ukontrolleret bevægelse for at understrege en pointe, og det fine vinglas smadrer med rødvin udover det hele.

Scenariet kender mange nok og for de fleste vil man dagen efter bemærke den tomme plads i skabet efter glasset – men det kommer vist ikke til at bekymre 18-årige prins Christian.

I fødselsdagsgave fik han nemlig en fornem gave af Folketinget og regeringen i form af et mundblæst Zalto-glassæt, hvorpå der er indgraveret prinsens monogram til en værdi af 62.000 kroner. Og selv om der er tale om fine glas, så er der altså også mange af dem.

Ifølge Ekstra Bladet, der af Statsministeriet har fået bekræftet, hvor mange glas man kan få 62.000 kroner, drejer det sig om præcis 192 glas i alt.

Og da det er et sæt, er der ikke tale om den samme type glas. Det er 48 Bordeaux glas, 48 Universal glas, 48 Sweet wine glas og 48 vandglas, skriver mediet.

Udover vinglassene har prins Christian også fået en særlig gave af sin farmor. Her fik han under private former sin afdøde farfars Elefantorden.

Sponsoreret indhold