Hemmelig belgisk prinsesse mødes med sin far for første gang

Et møde, man godt gad at have været fluen på væggen til. Delphine mødes for første gang med sin far, der i årevis har nægtet at kendes ved hende

Et møde, man godt gad at have været fluen på væggen til. Delphine mødes for første gang med sin far, der i årevis har nægtet at kendes ved hende

Foto: Ritzau Scanpix

Den hidtil ukendte belgiske prinsesse Delphine de Saxe-Cobourg – før med efternavnet Boel - var i tårer, da hun endelig blev anerkendt som datter af den forhenværende kong Albert den 2. af Belgien.

Nu er familien endelig samlet, efter en lang og sej kamp fra Delphines side.

Det skriver flere medier herunder France24.

I en meddelelse fra kong Albert den 2., hans dronning Paola og Delphine selv, røber de detaljer om deres første møde nogensinde.

”Denne søndag, den 25. oktober, startede et nyt kapitel, fuld af følelser, forståelse og også håb," skriver de.

”Vores møde fandt sted på Chateau du Belvedere, hvor vi hver især fik lejlighed til at udtrykke vores følelser og oplevelser på rolig og empatisk vis.”

Tid til tilgivelse

På et offentliggjort billede ser man de tre; far, datter og dronning, der smiler sammen fra residensen i Bruxelles.

Delphine, der i dag er 52 år, og som har ernæret sig som kunstner, er resultatet af en affære mellem den tidligere konge af Belgien og en baronesse.

Længe har kongen nægtet at kendes ved deres familiære relation.

Men nu ser det ud som om, der er forsoning at spore, efter Delphine har vundet retten til at kalde sig de Saxe-Cobourg efter den tyske fyrsteslægt, hun tilhører.

Delphine Boel fælder tårer, da hun endelig anerkendes som belgisk prinsesse.  er datter af den belgiske adelskvinde Sibylle de Selys Longchamps, som havde en affære med kongen frem til 1984. Men da han giftede sig med sin nuværende dronning, Paola, blev affæren såvel som datteren holdt hemmelig.

Delphine fælder tårer, da hun endelig anerkendes som belgisk prinsesse.
(Foto: Ritzau Scanpix)

”Efter tumulten, sårene og lidelsen kommer en tid med tilgivelse, helbredelse og forsoning,” lyder det i beskeden fra slottet.

”Det er denne til tider lidt vanskelige vej, som vi har besluttet at tage resolut sammen. Disse første skridt har banet den fredelige vej, som det nu er op til os at følge videre.”

En kongelig affære

Tidligere på måneden har den hemmelige prinsesse Delphine også mødt landets nuværende konge, Philippe, som er Albert søn – og altså hendes bror.

Den tidligere konge Albert regerede i årene 1993-2013, og var forpligtet til at gennemgå en DNA-test i 2019, efter en lang juridisk kamp med denne Delphine Boel, der i årevis insisterede på at være hans datter.

Hun blev født i 1968 af den belgiske adelskvinde Sibylle de Selys Longchamps, som havde en affære med kongen frem til 1984. 

DNA-resultatet viste, at han var Delphines biologiske far, hvilket han ellers havde nægtet siden hans sidespring i 1999 blev afsløret.

På daværende tidspunkt var han forlængst gift med Paola, og datteren såvel som affæren forblev hemmelige. 

En belgisk domstol besluttede den 1. oktober, at Delphine der er delvist opvokset i Storbritannien, og som er amerikansk gift, nu fremover kunne kalde sig prinsesse samt påtage sig efternavnene fra den adelige fyrsteslægt.

Hendes to børn, Josephine og Oscar, er nu også prinsesse og prins.  

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close