Kongelige18. januar 2024

Helle Thorning-Schmidt røber dronningens hemmelighed: - Jeg tror ikke, hun går og fortæller så meget om det

Landets tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, 57, fortæller nu om en særlig egenskab, som dronning Margrethe besidder – og som de færreste kender til
Måske er det ikke så overraskende, at dronningen kender alle afkroge af det land, som hun har regeret over i et halvt århundrede 
Måske er det ikke så overraskende, at dronningen kender alle afkroge af det land, som hun har regeret over i et halvt århundrede
 Foto: Hanne Juul, Martin Højen

Vi kender hende som Danmarks monark gennem imponerende 52 år. Og som et menneske, der gennem sin royale karriere også har haft et kunstnerisk virke.

Det er de færreste, der har haft fornøjelsen af at træffe Margrethe ved flere lejligheder. Og på den måde også er gået glip af et af de andre områder, hvor hun tilsyneladende brillerer.

Men en af dem, der har mødt den tidligere regent flere gange, det er Helle Thorning-Schmidt, som nu kan fortælle, at dronning Margrethe har et helt særligt talent for at ramme stort set alle landets forskellige dialekter.

– Jeg tror, at en af de mest velbevarede hemmeligheder, lige indtil nu, det er, at dronningen kan næsten alle dialekter i hele Danmark, fortæller den tidligere statsminister i en video på Instagram, som både er opslået af Socialdemokratiet og Helle Thorning-Schmidt selv.

– Jeg tror ikke, at hun har gået og fortalt så meget om det, for det kan også blive lidt pinligt, hvis man ikke rammer den helt rigtigt, fortsætter hun.

Thorning-Schmidt fortæller endda, at hun har haft fornøjelsen af at høre dronningen give en smagsprøve på de forskellige dialekter af og til. Dialekterne er den forhenværende statsminister ret sikker på, at dronningen har opsnappet, når hun har været rundt i landet.

– Jeg tror, hun har en stor forkærlighed for at komme rundt i landet og så møde den ældste person på den egn og lytte til dialekten, siger hun.

Sponsoreret indhold