Kongelige3. marts 2020

Harry holder FIRE timer langt krisemøde med dronningen

Harry og dronning Elizabeth holdt søndag et fire timer langt møde på Windsor Castle i kølvandet på Harrys opsigtsvækkende beslutning om at trække sig som fremtrædende medlem af kongehuset

Det kom som noget af et chok, da Meghan, 38, og Harry, 35, tilbage i begyndelsen af januar meddelte, at de trækker sig tilbage som ”senior members” – det vil sige fremtrædende medlemmer – af det britiske kongehus.

Siden udmeldingen har Harry og hustru Meghan opholdt sig en hel del i Canada, som også er dér, at de planlægger at skabe et nyt liv med sønnen Archie.

Nu er Harry dog hjemme i England igen for en stund – og søndag tilbragte han tiden på Windsor Castle, hvor han holdt et fire timer langt møde med dronning Elizabeth.

Det skriver The Sun.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/dronningen_og_harry.jpg
 (Foto: MEGA)

Harry og bedstemor Elizabeth har altid været tætte. Foto: MEGA

Ifølge det britiske medie blev mødet sat i værk, så Harry og hans bedstemor, 93-årige dronning Elizabeth, kunne rense luften mellem dem i kølvandet på udmeldingen, som ifølge flere insider-kilder rystede dronningen.

En kilde tæt på kongehuset fortæller til det britiske medie, at dronningen søndag fortalte Harry, at han og hustruen Meghan altid vil være velkomne, hvis de beslutter sig for at vende hjem igen.

”I er meget elsket og vil altid være velkomne”, sagde dronningen ifølge kilden under mødet, der fandt sted, mens Harry og hans bedstemor nød en frokost på slottet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/dronning_harry_og_meghan.jpg
 (Foto: MEGA)

Dronningen fortæller ifølge kilden, at Meghan og Harry altid er velkomne i England, hvis de ombestemmer sig og vil hjem igen. Foto: MEGA

- Dronningen havde en hel del at tale med Harry om, og dette var det ideelle tidspunkt for dem begge at sige, hvad de havde på hjerte.

Harry og Meghans beslutning om at trække sig, sendte ikke kun chokbølger gennem den britiske befolkning.

Også dronning Elizabeth blev overrasket, og der har siden været talrige historier om, at dronningen ikke var blevet advaret eller varslet om den opsigtsvækkende beslutning.

- Søndag var første gang, at dronningen havde mulighed for at tale med Harry selv og finde ud af, hvad deres planer var. Det var et langt mere roligt øjeblik for dem, og de havde begge mulighed for at fortælle, hvad de tænker, fortæller kilden til det britiske medie.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/meghan_harry_og_archie.jpg
 (Foto: MEGA)

Meghan og Harry med sønnen Archie, der blev født 6. maj 2019. Foto: MEGA

Det britiske medie mener også at vide, at dronningen brugte mødet til at ytre sin sorg over, at hun ikke kommer til at se sit oldebarn Archie, der kom til verden i maj sidste år, særlig meget i fremtiden.

- Det er ingen underdrivelse at sige, at hun er meget ked af, at han og Meghan smutter, og at hun vil elske at se Archie mere, ligesom prins Charles og resten af familien.

- Men hun accepterer, at det den beslutning, som Harry har taget, siger kilden til The Sun.

I kølvandet på beslutningen er parret allerede godt i gang med at droppe alle formaliteterne. I sidste uge bad den tidligere prins Harry om bare at blive kaldt Harry, og parret har desuden valgt at droppet "Royal" fra deres Sussex-brand.

Sponsoreret indhold