Kongelige30. september 2022

"Han græd næsten": Nu taler Alexandra ud til verdenspressen

Via sin pressesekretær udtaler grevinde Alexandra sig nu til CNN om det drama, der udfolder sig i det danske kongehus
Prins Joachim
Både prins Joachim og grevinde Alexandra har ikke lagt skjul på deres skuffelse og chok efter dronning Margrethe chokudmelding.
 Foto: Hanne Juul

Det kongelige drama i Danmark breder sig nu udover landets grænser.

Således har grevinde Alexandra, via sin pressesekretær Helle von Wildenrath Løvgreen, udtalt sig til amerikanske CNN, der under overskriften "Splid i den danske kongefamilie, efter dronningen tager titlerne fra fire børnebørn" skriver om krisen:

– Hun (grevinde Alexandra, red.) kan ikke forstå, hvorfor det er sket, og hvorfor det sker nu, for der er ingen god grund, siger Helle von Wildenrath Løvgreen til nyhedsmediet.

– De ville miste deres titler alligevel, når de en dag bliver gift. Hendes sønner er unge mænd, så måske bliver de gift i den nærmeste fremtid, så hvorfor kunne det ikke vente til den dag, så titlerne ville forsvinde på en lykkelig dag?, tilføjer hun.

Græd næsten

Pressesekretæren sætter også ord på, hvordan prins Joachim er påvirket af sin mors chokerende udmelding om, at hans fire børn får frataget deres prinse- og prinsessetitler.

– Han (prins Joachim, red.) er en mand af ære. Han har levet hele sit liv med familien med den titel, og han er chokeret og græd næsten denne morgen, da en af de europæiske tabloidaviser (Ekstra Bladet, red.) talte med ham i Paris, beskriver hun.

Sponsoreret indhold