Kongelige6. november 2017

Grevinde Alexandra: Blander sig i Weinstein-sagen

Grevinde Alexandra mener, at sociale medier har medvirket til den voldtægtsanklagede filmkonge Harvey Weinsteins fald.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grevinde-alexandra_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Det er yderst sjældent, at danske kongelige omtaler verserende sager i pressen. Og det er endnu mere sjældent, at de kommenterer sexskandaler.

Men grevinde Alexandra er heller ikke længere medlem af det danske kongehus. Det gjorde hun i sidste uge klart under en forelæsning på Indiana University, da hun kommenterede Hollywoodsexskandalen med produceren Harvey Weinstein i centrum.

– Jeg finder det svært at tro, at en person har lavet disse handlinger i så mange år, uden at nogen har vidst eller hørt noget. Og hvorfor har ingen råbt op før? Men det er utroligt, at når man planter et frø, forstørres det i løbet af natten, og så popper kvinderne ellers frem. Nogle af sagerne går langt, langt tilbage. Kvinder, der har skubbet disse ting bagest i hovedet, og som forsøgte at komme videre med livet, sagde hun og fortsatte:

Artiklen fortsætter under billedet ...

null
https://imgix.seoghoer.dk/harvey-weinstein.jpg
 Foto: All Over
65-årige Harvey Weinstein beskyldes for voldtægt og andre seksuelle overgreb. (Foto: All Over Press)

Tsunami af ofre i Weinsteinskandalen

– Det interessante ved sagen og de sociale medier er, at man også lægger pres på dem, der tier. Det er som at sige: ”Hvorfor stiller du dig ikke frem? Jeg ved, hvad der skete med dig. Kom med mig i denne kamp”, sagde Alexandra i slutningen af paneldebatten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/paneldebat.jpg
 Foto: Jacob Heinel

Panelet på universitetet i Indiana bestod af: Fra venstre til højre det populære ekskongresmedlem Lee Hamilton, grevinde Alexandra og pastor Forrest Gilmore. Skolens lærer,Timothy L. Fort, der er medforfatter til Alexandras nye bog om etisk ledelse var også med. (Foto: Jacob Heinel)

Hun mener, at de sociale medier har taget Weinsteinsagen videre og har hjulpet andre kvinder, der har været udsat for lignende, med at stå frem.

– Mange frygter de repressalier, der kan komme, hvis man står frem. Og mange føler – med de eksempler, der er blevet nævnt – at straffen måske ikke er hård nok. Men hvis vi taler Harvey Weinstein, vil jeg gerne sige, at græsrodsbevægelser har gjort et kæmpe stykke arbejde, og de sociale medier har spillet en kæmpe rolle. At en person stod frem, betød, at en hel kaskade af kvinder stod frem. De har været skræmt i over ti år og har tiet, og det er ret fantastisk at opleve, hvordan denne tsunami af folk er i samme situation. Ingen kan stoppe presset fra de sociale medier, sagde hun.

Læs mere om grevinde Alexandra i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

null

Sponsoreret indhold