Kongelige6. marts 2024

Frederik og Mary på særligt besøg: Stod af i Roskilde

På Instagram afslører kongehuset, at kongen og dronningen har været på en helt særlig udflugt
Kong Frederik og dronning Mary har besøgt Roskilde Domkirke.
Kong Frederik og dronning Mary har besøgt Roskilde Domkirke.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Frederik hylder Mary i ny bog: Ingen konge uden en dronning

Som konge og dronning af Danmark ved Frederik og Mary om nogen, hvor vigtig historie og kultur er for danskerne.

Således har kongeparret i går været på besøg i Roskilde Domkirke, hvor mange konger og dronninger ligger begravet – og hvor de højst sandsynligt også selv bliver stedt til hvile, når den dag engang kommer.

Kongehusets 1 mio. følgere bliver forkælet med en hel billedkarusel, hvor vi rigtig kommer med kongeparret rundt i Roskilde Domirke, hvor blandt andet Christian 3., Frederik 2., Christian 4., Frederik 8. og Christian 10. og deres dronninger ligger begravet.

– Vores historie og kultur er en vigtig del af, hvem vi er. Vi kan læse om den og læse op på den, men det er alligevel noget helt særligt at gå rundt i den, som vi gjorde i går eftermiddags i domkirken, skriver kongeparret blandt andet til billederne.

Roskilde Domkirke har i 1000 år været gravsted for den danske kongeslægt, og det er også her, dronning Margrethe skal begraves, når den dag engang kommer.

I 2003 igangsatte hun tilblivelsen af sit gravmæle, og det stod færdigt i 2018. Det står tildækket i Roskilde Domkirke.

Ganske opsigtsvækkende valgte prins Henrik, der døde i 2018, ikke at lade sig begrave i Roskilde Domkirke. En del af hans aske er stedt til hvile i haven på Fredensborg Slot, mens resten er spredt i de danske farvande.

Sponsoreret indhold