Kongelige17. juni 2023

For første gang: Kong Charles fejres med storslået fødselsdagsparade

Der var god plads på balkonen, da britiske kong Charles for første gang fejrede det traditionelle Trooping the Colour
Fra venstre mod højre er det Timothy Laurence, der står med sin hustru prinsesse Anne, dernæst er det prins George, prins Louis, prinsesse Kate, prins William, prinsesse Charlotte, kong Charles, dronning Camilla, prins Edwards og hertuginde Sophie, der
Fra venstre mod højre er det Timothy Laurence, der står med sin hustru prinsesse Anne, dernæst er det prins George, prins Louis, prinsesse Kate, prins William, prinsesse Charlotte, kong Charles, dronning Camilla, prins Edwards og hertuginde Sophie, der står på Buckingham Palaces balkon.
 Foto: Henry Nicholls/AFP/Ritzau Scanpix

I dag blev den traditionsrige Trooping the Colours fejret i London. Her viser den britiske hær sin pomp og pragt i en storslået parade, og det sker i anledning af monarkens fødselsdag.

Godt nok har 74-årige kong Charles først fødselsdag til november, men paraden afholdes altid i juni på grund af det lunefulde britiske vejr.

Som traditionen foreskriver, stod den kongelige familie på en balkon for at overvære paraden, og her kunne man med tydelighed se, hvordan den nye konge ønsker at "slanke monarkiet".

Det er en udvalgt skare, der står på balkonen. 
Det er en udvalgt skare, der står på balkonen.
 Foto: Henry Nicholls/AFP/Ritzau Scanpix

Under dronning Elizabeth stod de royale nærmest i nakken på hinanden, men med kong Charles er der nye boller på suppen.

Han ønsker kun at fremhæve de såkaldte "working royals", og dermed var hverken prins Harry eller hans hustru Meghan at se på balkonen.

Storslået ser det ud, når paraden afholdes. 
Storslået ser det ud, når paraden afholdes.
 Foto: Henry Nicholls/AFP/Ritzau Scanpix

Da kong Charles blev kronet i maj, var det da heller ikke meget, man så til Harry. Han valgte nemlig at tage tilbage til USA samme dag, da hans søn havde fødselsdag.

Sponsoreret indhold