Kongelige13. september 2022

Flere behandlinger udskudt på grund af dronning Elizabeths begravelse

Der er tale om ikke-akutte aftaler, der må vente til efter begravelsen
Det bliver en stille dag på kontoret for mange af de ansatte i det britiske sundhedsvæsen den 19. september.
Det bliver en stille dag på kontoret for mange af de ansatte i det britiske sundhedsvæsen den 19. september.
 Foto: Colourbox

Mandag den 19. september står det meste af Storbritannien stille. Her skal den afdøde dronning Elizabeth nemlig begraves.

Og der bliver bogstavelig talt stille på nogle offentlige arbejdspladser i landet. Det sker blandt andet på de offentlige hospitaler, hvor alle ikke-akutte aftaler herunder kræftbehandling bliver udskudt til på et senere tidspunkt.

Det er til trods for, at hospitalvæsenet i Storbritannien oplever lange ventelister og i forvejen arbejder på højtryk med frygt for en hård vinter, skriver Metro.

Ventelisterne er lige nu så lange, at der i juli var 6,8 millioner mennesker, der ventede på en behandling eller en konsultation.

Ifølge mediet er der tale om operationer for grå stær, barselstjek og hofte- og knæudskiftninger, som er blandt nogle af de behandlinger, der bliver udskudt på dagen for dronningens begravelse.

Udskydelserne kommer, efter at det blev annonceret, at dronningens begravelse bliver en bankhelligdag og national sørgedag.

Det betyder, at flere offentlige arbejdspladser vil være med lav bemanding.

En Twitter-bruger skriver, at personen har ventet fire uger på en hjerteundersøgelse og nu må vente yderligere en uge.

"Jeg er kemopatient og havde et tid til en boostervaccine den dag, som passede med min kemobehandling. Nu er det aflyst, og jeg kan ikke genbooke de næste par uger," skriver en anden bruger.

En læge er også utilfreds med de mange udskydelser.

– Jeg forestiller mig, at mange læger ikke har noget imod at droppe helligdagen, men vi er dybt afhængige af vores hold af folk, der bliver betalt den mindste løn og behandlet som lort, så jeg kan godt forstå, hvis de vil tage en helligdag, hvis de bliver tilbudt det, lyder det.

Sponsoreret indhold