Kongelige11. november 2022

Farvel til titler og Frankrig: På lørdag vil alles øjne være rettet mod Joachim og Margrethe

Lørdag vil prins Joachim og Dronning Margrethe optræde samlet ved en officiel begivenhed for første gang, siden titlerne blev frataget Joachims børn
Prins Joachim, kronprins Frederik og dronning Margrethe vil alle deltage ved Dronningens 50-års Regeringsjubilæum på Københavns Rådhus lørdag.
Prins Joachim, kronprins Frederik og dronning Margrethe vil alle deltage ved Dronningens 50-års Regeringsjubilæum på Københavns Rådhus lørdag.
 Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Der vil blive holdt øje med prins Joachim, prinsesse Marie og dronning Margrethe på lørdag, når de alle deltager i en officiel frokost på Københavns Rådhus i anledningen af dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Det mener kongehusekspert Jakob Steen Olsen.

– Alle blikke vil samles på prins Joachim og Prinsesse Marie. Folk vil holde øje med, hvordan forholdet er til dronningen. I hvert fald på overfladen, siger han til SE og HØR.

Netop forholdet har været alt andet end godt, siden dronning Margrethe den 28. september valgte, at prins Joachims børn fra årsskiftet vil miste deres titler som prinser og prinsesse.

Da Ekstra Bladet dagen efter i Paris spurgte prins Joachim, hvordan beslutningen havde påvirket forholdet til hans mor, tog han en lang pause før han svarede.

– Det tror jeg ikke, jeg behøver uddybe.

Den 1. oktober fortalte prins Joachim så til B.T., at dronningen stadig ikke havde forsøgt at tale med ham og prinsesse Marie.

– Desværre ikke.

– Det er også familie. Eller hvad vi nu vil kalde det, sagde prins Joachim.

I samme interview omtalte han deres forhold til kronprinsparret som kompliceret og "som det nu kan være".

Timingen kan godt være et signal

I går fortalte prins Joachim til Billed Bladet, at han og familie forlader Frankrig til sommer.

Ifølge Jakob Steen Olsen kan man godt se på sammenhængen og timingen mellem den udmeldelse og begivenheden på lørdag.

– Det kan godt være en måde at bringe det i spil. At vise at man klinker skårene, men at der er noget, der skal løses. For der har været en nedsmeltning, det kan vi roligt kalde det, siger Jakob Steen Olsen.

Dronning Margrethe var efter prins Joachims udtalelser i september og oktober selv ude og kommentere sin beslutning om titlerne.

– Jeg har truffet min beslutning som Dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af, skrev dronningen blandt andet i en pressemeddelelse.

Sponsoreret indhold