Endelig lykkedes det: Margrethe på vingerne

(Foto: René Schütze)

Opdateret klokken 11:08: Dronning Margrethe er netop ankommet til Færøerne, bekræfter kongehusets kommunikationsafdeling til SE og HØR.

Der har været et hav af genvordigheder mellem dronning Margrethe og Færøerne, som hun skulle være ankommet til i går, onsdag. Men nu kan SE og HØR afsløre, at regenten er på vej mod de nordatlantiske øer, som hun skal besøge frem til mandag.

Klokken 8.15 i morges forlod hun og hendes følge Gråsten Slot for at sætte sig ind i et militærfly, der skulle transportere hende den lange vej.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dronningen stiger ind i flyet, der skal fragte hende til Færøerne. Foto: René Schütze

Regenten kom til Sønderborg Lufthavn 15-20 minutter efter afgang fra slottet, og her var hendes kufferter allerede bragt om bord på flyet, så det forsinkede selskabet ikke skulle vente yderligere på at komme af sted.

Selv om alt skete i hast, glemte forsvaret ikke at sætte dronningens flag fast på flyet, så ingen var i tvivl om, at det var Danmarks statsoverhoved, der var om bord på flyet, hvor de ansatte havde sørget for, at dagens aviser lå klar til hende.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det er et militærfly, der fragter regenten til Færøerne. Foto: René Schütze

Mellem 8.45 og 8.50 lettede den stærkt forsinkede Margrethe endelig, efter at lufthavnen først havde affyret nogle skud for at skræmme fugle væk fra startbanen.

Ifølge det officielle program gik hun ikke glip af nogle officielle arrangementer i går, onsdag, men allerede nu er hun bagud i forhold til programmet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dronning Margrethe, 81, bad i en telefonsamtale sidste år statsministeren om at huske at passe på sig selv i den svære tid.

Margrethe, 81, har ikke haft den letteste start på sin tur. Foto: Aller Media

Klokken 9.45 skulle hun være officielt modtaget i Tórshavn, ligesom hun skulle have besøgt regeringsbygningerne på Tinganes, Lagtinget, ligesom hun får svært ved at nå Tórshavn Kommunes officielle frokost på Hotel Hafnia klokken 12.45.

Om det lykkes for kongehuset og myndighederne på Færøerne at ændre programmet virker ikke muligt, for Margrethe havde i forvejen et tætpakket program under sit besøg, der først slutter mandag, hvor hun holder pressemøde på Færøerne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Begge motorer på Kongeskibet Dannebrog er sat ud.

Begge motorer på Dannebrog satte ud. Foto: Hanne Juul 

Det skulle være foregået på kongeskibet Dannebrog, men også i dén henseende har dronningen været ramt af uheld.

Da skibet stævnede ud og satte kurs mod Færøerne, var der knas med maskineriet, og skibet ligger fortsat til reparation i Frederikshavn.

Da det tager mindst to døgn at tage turen nordpå, vil det snart ikke give mening at sende skibet af sted, da det næppe kan nå at spille en rolle i dronningens besøg.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close