Kongelige14. februar 2018

Lars Løkke hylder prins Henrik: En mand med mod og kant

Statsminister Lars Løkke Rasmussen hylder afdøde prins Henrik og kalder ham ”en facetternes mand med mod og kant”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lars_loekke_0.jpg
 (Foto: All Over)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i kølvandet på prins Henriks død udsendt en pressemeddelelse, hvori han hylder den 83-årige prins, som han kalder ”en facetternes mand med mod og kant”.

Herunder kan du læse et uddrag af den hyldest, som statsministeren udsendte tidligt onsdag morgen – få timer efter, at kongehuset havde overbragt nyheden om prinsgemalens død.

”Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Prins Henriks liv rummer hele verden.

Han mestrede på bedste vis den danske humor og selvironi. Han brændte for finere fransk madlavning og besad charme og sans for poesi, musik og kunst. Med sit internationale udsyn var han med til at åbne danskernes øjne for verden.

Prins Henrik satte tydelige aftryk på verden omkring sig gennem hele livet. Han var en facetternes mand med mod og kant. Han turde sætte sig selv og sin person i spil og nægtede at være tilskuer til livet. Livet skulle leves og opleves. Derfor var det altid en bekvem og engageret prins, man mødte.

https://imgix.seoghoer.dk/gallataffel.jpg
 (Foto: All Over)

Lars Løkke Rasmussen, kronprinsesse Mary og prins Henrik til gallataffel på Fredensborg Slot i anledning af det græske præsidentpars statsbesøg i Danmark i 2009. Foto: All Over

Prins Henrik har på fornem vis repræsenteret Danmark. Hans engagement var smilende, og hans indsigt enorm, uanset hvor og i hvilken sammenhæng han færdedes.

Prinsens livsglæde foldede sig for alvorlig ud sammen med børnebørnene, der heldigvis fik mange år til at lære deres lune og kærlige farfar at kende.

Prinsens bevarede, trods sygdom, sit gode humør til det sidste. Det er beundringsværdigt, hvor fint den kongelige familie har tacklet og åbent fortalt om den svære tid, de har været igennem.

Den kongelige familie har mistet et anker.

Dronning Margrethe har mistet sin indsigtsfulde og varme livsledsager igennem mere end et halvt århundrede.

Danmark har mistet en unik repræsentant for vores land”

Herunder kan du se et stort galleri med billeder fra prins Henriks liv:

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

Sponsoreret indhold