Kongelige26. januar 2022

Efter utroskabs-skandale: Nu skal Prinsesse Cristina skilles

Den spanske prinsesse Cristina og hendes mand, Iñaki Urdangarín har valgt at lade sig skille efter 24 år sammen som mand og kone
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220124-151010-l-1920x1446we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Mandag bekræftede den 56-årige spanske prinsesse Cristina, at hun og hendes ægtemand gennem de seneste 24 år har valgt at lade sig skille.

– Efter en fælles aftale har vi besluttet at slutte vores ægteskab. Vi har fortsat stor fokus på vores børn, og siden dette er en privat beslutning, beder vi om respekt fra alle dem omkring os, lød det fra prinsessen i en officiel melding til The Times.

Datteren af kong Felipe VI af Spaniens ene søster sagde ja til Iñaki Urdangarín, 54, tilbage i 1997, mens de bød velkommen til deres første søn ud af tre i 1999, Juan.

I december 2000 kom Paplo til verden, mens Miguel blev født i april 2002.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/20220124-150840-l-1886x1305we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Prinsesse Cristina og Iñaki Urdangarin fotograferet sammen tilbage i 2016. Foto: Ritzau Scanpix

Bruddet mellem de to kommer i kølvandet på, der tidligere på måneden begyndte at florere billeder af manden sammen med en anden kvinde. På billederne ses Inaki blandt andet holde i hånd med en kvinde, der bestemt ikke er den spanske prinsesse.

Da han efterfølgende blev spurgt ind til billederne, var svaret ikke afvigende:

– De her ting sker. Det er svært, og det er noget, vi skal håndtere, og noget vi skal håndtere sammen, ligesom vi altid har gjort, lød det fra ham ifølge US Weekly.

Skatteskandale

At den spanske prinsesse, der lige nu er nummer seks i tronfølgerækken, er blevet ramt af lidt af en ny skandale, er kun toppen af isbjerget.

For bare små fire år siden var hendes utro ægtemand endnu en gang offer for overskrifterne.

I 2018 blev han nemlig kendt skyldig i skattesvig og underslæb. Han blev idømt fem år og 10 måneder bag tremmer.

Det var dog ikke kun prinsessens mand, der blev kendt skyldig. Cristina selv blev også anklaget for skattesvig for hendes mulige medvirken i det seks millioner dollars store underslæb. Hun blev dog senere frikendt.

Grundet dette blev både Cristina og hendes søster frataget deres titler som hertuginder.

Ramt af vaccineanklager

Senest var Cristina selv i søgelyset, da hun og hendes søster Elena valgte at besøge deres far, Juan Carlos i De Forende Arabiske Emirater. På rejsen fik de to søstre pludselig mulighed for at blive vaccineret mod coronavirus – trods de stod langt bagud i køen.

Afsløringen skabte stor harme i hjemlandet, men da hverken Cristina eller Elena længere officielt er en del af den royale familie, nægtede kongehuset at kommentere på sagen.

Sponsoreret indhold