Kongelige 10. april 2021

Efter tabet af sin far: Nu taler prins Charles

Det kom tidligere i dag frem, at prins Philip vil blive bisat lørdag den 17. april
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fredag lød nyheden, at den 99-årige prins Philip var sovet stille ind i sit hjem blot få måneder før sin 100-års fødselsdag.

Tidligere i dag kunne Buckingham Palace så offentliggøre, at prinsen allerede skal bisættes lørdag den 17. april.

Tidligere lørdag satte dronning Elizabeth for første gang ord på tabet af sin mand gennem mere end 70 år, og nu har også prins Charles valgt at dele sin sorg med omverdenen.

Det gør han i en tale delt af kongehuset.

- Min kære far var en meget speciel person, og jeg tror, at han mest af alt ville have været forbløffet over reaktionen og de mange rørende ting, der er blevet sagt om ham. Med det synspunkt er vi, min familie, dybt taknemmelige for det. Det vil støtte os efter tabet og især i denne triste tid, lyder det blandt andet fra prinsen.

Artiklen fortsætter under opslaget

Videobeskeden kommer direkte i kølvandet på offentliggørelsen af bisættelsen, hvor der vil være meget færre gæster, end ved andre royale sammenhænge. For kort tid efter annonceringen af prinsens død fredag lød det nemlig, at kongehuset så, at offentligheden helst forblev hjemme.

Desuden lyder retningslinjerne på nuværende tidspunkt i landet, at blot 30 gæster må samles, hvorfor det kun vil være den tætteste familie, der samles for at sende prins Philip afsted.

Det er allerede annonceret, at hertugen af Sussex, prins Harry vil deltage, mens hans kone, hertuginden af Sussex, Meghan er nødsaget til at blive hjemmet grundet sin graviditet.

Udover det triste tab af sin far, så døde prins Philip desuden på dagen for sin søn, Charles’ 16. bryllupsdag med sin hustru Camilla, hertuginde af Cornwall.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: MEGA

Prins Charles mistede fredag sin far, nu bryder han tavsheden. Foto: MEGA

Hverken Charles eller Camilla valgte at dele noget på sociale medier fredag for at markere deres bryllupsdag. De valgte i stedet at poste et billede af Charles afdøde far, såvel som kongehuset også valgte at gøre efter annonceringen.

Sponsoreret indhold