Kongelige18. august 2023

Efter skandale: I dag vender kronprinsesse Mary tilbage

I dag vender kronprinsesse Mary tilbage til en skole i Nordjylland. Sidst hun besøgte en nordjysk skole – i 2016 – endte det hele med ramaskrig og en hel del kritik
Kronprinsesse Mary indvier Skolecenter Jetsmark ved Pandrup. Sidst hun indviede en skole i Nordjylland, endte det med ramaskrig fra mange forældre. 
Kronprinsesse Mary indvier Skolecenter Jetsmark ved Pandrup. Sidst hun indviede en skole i Nordjylland, endte det med ramaskrig fra mange forældre.
 Foto: Jesper Sunesen

Det skabte både debat og kritik, da kronprinsesse Mary i 2016 besøgte Aabybro Skole.

I dag er kronprinsessen så tilbage i Nordjylland for at indvie endnu en skole – og alt tyder på, at kommunen nu gør alt for, at en lignende skandale ikke skal gentage sig.

Det skriver Nordjyske.

I dag har kommunen således ikke – som det ellers var tilfældet i 2016 – valgt at sende skolens specialklasse på tur på den store dag.

I dag er det i stedet op til forældrene, om de vil lade deres børn være til stede på skolen, når der er royalt besøg:

– Alle børn er inviteret, så de har mulighed for at deltage eller melde afbud. Og det gælder for alle børn, uanset om man går i specialafdelingen eller ej. Der kan jo godt være nogle elever, hvor sådan et arrangement kan være overvældende, eller hvor forældrene er bekymrede, siger Mogens Christen Gade, der er borgmester i Jammerburgt Kommune, til Nordjyske.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-18/_jsu7150.jpeg
I dag lover borgmesteren i Nordjylland, at alle elever får mulighed for at møde kronprinsesse Mary.
 Foto: Jesper Sunesen

I 2016 var udmeldingen fra kommunen dog en anden. Her valgte man således at sende de 27 specialklasseelever fra Aabybro Skole på tur og gav dem altså ikke mulighed for at se en vaskeægte kronprinsesse i virkeligheden.

Forklaringen lød dengang, at fagfolk havde vurderet, at det ikke ville være til børnenes bedste at deltage.

Udmeldingen fik dog flere – særligt forældrene – til at rase:

– Det er at diskriminere dem, og de bliver valgt fra på en rigtig grov måde, sagde Natasja Brämer Tulstrup Holm – der er forælder til et af børnene, der altså ikke fik lov til at møde kronprinsessen – dengang til Nordjyske.

I dag kan elever fra den nye skole – i alt op mod 700 – så få lov til at møde kronprinsessen. Det er Skolecenter Jetsmark ved Pandrup, som bliver indviet med kronprinsesse Mary ved roret.

Sponsoreret indhold