Kongelige3. januar 2024

Efter seks år: Nu er dronning Margrethes regnjakke kommet i Vogue

I kølvandet på dronning Margrethes udmelding om at overlevere tronen, giver Vogue sit besyv med om det, magasinet kalder hendes excentriske modesans
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Er Mette Frederiksen liiiige kedelig nok til din smag? Så SE og HØR hele nytårstalen fra Niels Pinborg her, hvor de kendte særligt skal følge med. Der er nemlig en skøn hilsen til dem i år.
 Video: SE og HØR

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai om modelkarriere: – Jeg skulle forklare mit valg

Nogen ser tilbage på dronning Margrethes regeringstid, andre spår om den kommende kong Frederiks karriere på tronen. Vogue gør naturligvis, hvad Vogue gør bedst: Skriver om den afgående regents modesans.

For ifølge det fashionable magasin har dronning Margrethe en excentrisk stil. Det skriver modekritikker Anders Christian Madsen – blandt andet baseret på majestætens berømte, blomstrede regnjakke, som er lavet af en voksdug.

– Som excentriker af hjertet, mente hun, at den ville lysne de grå sommerdage, når hun skulle gå i land fra sin royale yacht i regnen, lyder det.

Dronning Margrethe i sin blomstrede regnfrakke i 2017 i Gråsten. Den er syet af en voksdug, som er købt i England 20 år før.
Dronning Margrethe i sin blomstrede regnfrakke i 2017 i Gråsten. Den er syet af en voksdug, som er købt i England 20 år før.
 Foto: Claus Fisker

I artiklen hyldes Daisy for at gå imod den strikse royale protokol i Europa, og for at have et farverigt og legende øje for tøj.

– Som dansker kan jeg ikke tælle, hvor ofte jeg har siddet til de mest avantgarde modeshows og ønsket, at modeverdenen var bedre bekendt med dronning Margrethe den Anden af Danmarks stil, skriver modekritikeren.

Han mener, at netop voksdugsjakken er et eksempel på, at hun viser det, som mange andre kongelige forsøger at nedtone: Sin autentiske, excentriske personlighed.

Og den er altså noget, som danskerne bifalder. I hvert fald var der både klapsalver og jubelråb, da dronning Margrethe i 2017 viste sig i regnfrakken ved den royale sommerfotografering i Gråsten, skriver BILLED-BLADET.

Det er den afgående regent har selv designet jakken ud af den engelske voksdug og har fået den syet af skrædder Jørgen Bender.

Om Margrethes regnfrakke har hendes lillesøster dronning Anne-Marie ifølge BILLED-BLADET sagt:

– Den er sjov, og den passer lige til hende.

Sponsoreret indhold