Kongelige1. februar 2021

Efter navnedrama: Hertuginde Meghan bryder tavsheden i sjælden udtalelse

Hertuginde Meghan er kommet med en sjælden udtalelse, efter det forleden kom frem, at hendes to fornavne er blevet fjernet fra prins Archies fødselsattest
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I weekenden skrev flere medier, at hertuginde Meghan ”i al hemmelighed” har fjernet sine fornavne Rachel Meghan fra sønnens fødselsattest – og at der i attesten nu kun står ”Hendes kongelig højhed hertuginden af Sussex”.

Historien skabte røre flere steder – blandt andet hos britiske medier, der tolkede navneskiftet som endnu en måde, hvorpå Meghan tager afstand til sin svigerinde Kate, hvis navn indgår på alle sine tre børns fødselsattester.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega690882_010.jpg
 (Foto: MEGA)

Meghan, 39, og Harry, 36, valgte ganske overraskende at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af kongehuset sidste år. Foto: MEGA

– Det er aldrig sket før, at en royal ændrer en fødselsattest. Og at man fjerner fornavne, er bemærkelsesværdigt. Måske er det endnu et tegn på, at parret er desperate for at skille sig ud fra William og Kate, sagde kongehuseksperten Ingrid Seward til The Sun.

I kølvandet på historien vælger Meghan nu ganske ekstraordinært at tage bladet fra munden.

Det sker til det amerikanske medie Page Six, hvor 39-årige Meghan nu forklarer, at det ikke var hende selv – men derimod Paladset – der i sin tid lavede ændringen og dermed fjernede navnene.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega690882_023.jpg
 (Foto: MEGA)

Parret blev gift i maj 2018 og fik samme måned året efter sønnen Archie. Foto: MEGA

- Ændringen af dokumentet i 2019 var diktereret af Paladset, som det også bliver bekræftet i dokumenter fra ledende medarbejdere på Paladset. Dette var ikke et krav fra Meghan, hertuginden eller prinsen, udtaler en talsperson fra Meghan til det amerikanske medie.

I samme ombæring slås det fast, at der ikke – som flere medier ellers beskrev eller konkluderede – er dårlig stemning mellem Harry og Meghan og Harrys storebror William og hans hustru Kate.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/meghan_og_harry_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Meghan og Harry bor i dag i Californien. Foto: MEGA

Harry og Meghan, der blev gift i maj 2018 og forældre året efter til sønnen Archie, trådte tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus i januar sidste år. De bor i dag i Californien.

Sponsoreret indhold