Kongelige 27. marts 2020

Efter Ari Behns død: Prinsesse Märtha Louise åbner op om sorgen

Første juledag sidste år døde Ari Behn. Nu åbner prinsesse Märtha Louise af Norge op om den sorg, som fulgte, efter hun mistede sin eksmand
(Foto: MEGA)

Der gik et chok gennem hele Norge, da det kom frem, at prinsesse Märtha Louises eksmand, Ari Behn, var afgået ved døden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden er det kommet frem, at den 47-årige far til tre valgte at tage sit eget liv under tragiske omstændigheder.

Chokbølgerne gik som sagt gennem hele Norge, og også i udlandet var mange i chok og sorg over Ari Behns pludselige død.

Hilsenerne strømmede ind til ekskonen Märtha Louise og deres tre døtre Maud, Leah og Emma.

Nu åbner prinsessen for første gang op om den sorg, som hun og døtrene er gået i gennem, siden Ari Behn forlod dem.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: MEGA

Tårerne fik frit løb til Ari Behns begravelse (Foto: MEGA)

- Vi i vores lille familie har gået i gennem – og går stadig i gennem – en hård tid efter Aris død. Den vanskeligste vi har været i gennem, indleder Märtha Louise sit opslag, som hun har knyttet til et billede af en blomst og fortsætter:

- Fra jul, og selv til før Covid-19 var et verdensfaktum, var vi i mørke bølgedale af sorg, og jeg måtte finde fodfeste alene i forældrerollen for tre skøre, dejling, sårbare og fine børn, som har brug for mig 24/7.

Det er tre måneder siden, Ari Behn afgik ved døden, og hans tre døtre og ekskone skulle sige farvel.

- Tidligere møder med døden har været af naturlige årsager. Og selv om døden nogle gange kommer alt for tidligt, og selv om sorgprocessen har gjort ondt, har den også været fredfyldt, lyder det yderligere fra prinsessen.

I kommentarfeltet til opslaget vælter det ind med hilsener til Märtha Louise, som er meget åben på sin Instagram-profil.

Du kan læse hele opslaget her:

Vis dette opslag på Instagram

I dag dukket de første vårtegnene opp i hagen her. Så vakre disse vårblomstene er som alltid spirer gjennom dødt løv. Vi i vår lille familie har gått gjennom - og går fremdeles gjennom - en hard tid etter Aris død. Den vanskeligste vi har vært gjennom. Helt fra jul og selv før Covid-19 var et verdens-faktum, var vi i mørke bølgedaler av sorg og jeg måtte finne fotfeste alene i foreldre-rollen for tre skjøre, vakre, sårbare, fine barn som trenger meg 24/7. Tidligere møter med døden har vært naturlige årsaker. Og selv om døden noen ganger har kommet alt for tidlig, og selv om sorgprosessen har vært vond, har den likevel vært fredfull. Avklart. Det var den ikke nå og har gjort prosessen lang og sorgtung og den vil selvfølgelig fortsette langt inn i fremtiden. Og nå når den verden vi kjente har snudd seg på hodet og alt er usikkert og hverdagen ny og med mer fysisk avstand, ser jeg hvor sårbare vi mennesker er. Men likevel sterke. For det har slått meg gjennom denne dype sorgdalen, og med Corona-virusets sterke tilstedeværelse på jorden i tillegg, at vi mennesker kan tåle veldig mye. Som disse krokusene som trosser frost og tæle for å blomstre. Mange kjemper hver dag på jobb for å redde menneskeliv og gjøre det beste for samfunnet. Og for dem er jeg uendelig takknemlig. Likevel vet jeg mange sliter hjemme, både med sorg for dem de har mistet eller er redde for dem de er glad i, angst for hva framtiden bringer og sliter med ensomhet eller kanskje har et utrygt hjemmemiljø. Hold ut. Det kommer en vår etter vinteren. En vår der verden igjen gir mening om enn kanskje på en ny måte. Vi kommer gjennom også dette. Ta inn de vakre vårtegnene. Dem kan du beundre helt alene og gir oss håp om at våren snart slår ut i full blomst.

Et opslag delt af Märtha Louise (@iam_marthalouise) den

Sponsoreret indhold