Dronningen fylder 80 år: ”Jeg tror ikke, der er ti år foran mig”

Dronning Margrethe fylder 80 år den 16. april.

Dronning Margrethe fylder 80 år den 16. april.

(Foto: Hanne Juul)

Normalt plejer hun at modtage et hav af blomsterbuketter. Det har hun i år frabedt sig.

Den 16. april fylder dronning Margrethe 80 år, og der var planlagt den helt store fejring.

Men som følge af corona-situationen har den runde fødselar valgt at aflyse sin store fejring, ligesom hun blandt andet også har opfordret danskerne til at sende blomster til deres kære fremfor til hende.

Inden coronakrisen gjorde sit indtog i Danmark, nåede ALT for damerne dog at få et eksklusivt interview med dronningen. Og her faldt snakken naturligt nok på det skarpe hjørne, som hun runder:

- Tiden går, og så er man altså pludselig på vej til at blive 80. Jeg kan ikke helt forstå det selv. Men når jeg tænker tilbage, kan jeg jo se, at der er sket en vældig masse. Der sker meget på 80 år, fortæller dronningen i interviewet.

- Man er vant til at tænke, at folk på 80 er meget gamle, og det føler jeg mig slet ikke selv. Men det er jeg selvfølgelig nok, ha ha. Det, som jeg egentlig mest tænker over, det er, at jeg nu har været over 50 i 30 år, ha ha. Det er vel mere det end noget andet. Jeg synes ikke, det er så længe siden, jeg var 50. Men det er altså 30 år siden … Det er jo en menneskealder, fortæller dronning Margrethe.

Hun har gennem alle årene arbejdet støt og trofast – og gør det også nu, selv om hun for længst er forbi pensionsalderen. Selv om helbredet stadig er godt og lysten til at arbejde også er nemt at mærke, er dronningen også realist:

- Jeg tror ikke, der er ti år foran mig. Det tror jeg ikke. Men det vil jo vise sig. Jeg føler ikke, at tiden går på hæld, men med en vis grad af realisme må man vel sige, at der ikke er ti år foran mig, fortæller dronningen i det store interview med Alt for damerne.

I disse dage opholder dronningen sig på Fredensborg slot. Det bliver formentlig også der, at dronningen fejrer sin fødselsdag, der altså bliver noget anderledes end planlagt.

I stedet opfordrer dronningen til, at man tænker på nogle andre på den store dag:

- Send i stedet en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid, har dronningen tidligere oplyst i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

 

 

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close