Kongelige 3. marts

Dronningen aflyser fornem middag på grund af krig i Ukraine

Den 11. marts skulle dronningen have været vært for Hæderstegnsmiddagen, som dog på grund af krigssituationen i Ukraine er aflyst
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe og resten af det danske kongehus på efterhånden være vant til at aflyse større arrangementer. Først var det corona, der satte stopper for – eller som minimum udskød - en lang række af begivenheder.

Og nu er det gået ud over Hæderstegnsmiddagen for Flyvevåbnet, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, som Margrethe har været nødt til at sløjfe.

Men det er ikke længere pandemien, der står i vejen for begivenheder som middagen. Nu er det i stedet situationen i Ukraine, som også påvirker en stor del af de resterende europæiske kongehuse.

Det skriver det danske kongehus på både Instagram og i pressemeddelelse.

- Dronningens modtagelse af nye ambassadører den 9. marts vil blive gennemført som planlagt, men uden større ceremoniel deltagelse fra Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentets indre kommandoer og uden eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron, skriver kongehuset blandt andet. 

Den fornemme middag skulle have været afholdt på kong Frederik 9.s fødselsdag fredag den 11. marts 2022 i Christian VII’s Palæ på Amalienborg.

Også kronprinsparret skulle have deltaget i Hæderstegnsmiddagen.

Både i Spanien, Belgien og Storbritannien har den russiske invasion i Ukraine sat en stopper for planlagte arrangementer. 

Du kan læse SE og HØRs dækning af krigen i Ukraine her. 

Sponsoreret indhold