Kongelige5. februar 2024 (opd. 5. februar 2024)

Dronning Mary deler særligt billede af sin far på sin fødselsdag

Dronning Mary fylder mandag 52 år. Meget er som det plejer, men noget er helt nyt for dronningen
Dronning Mary fejrer sin første fødselsdag på tronen. 
Dronning Mary fejrer sin første fødselsdag på tronen.
 Foto: Hanne Juul

Dronning Mary deler i forbindelse med sin 52 års fødselsdag et billede med sin far, John Donaldson, på det sociale medie Instagram.

Allerede tidligt mandag morgen har man kunnet se flag vaje i vinden på toppen af bybusserne i Danmark i anledning af dronning Marys fødselsdag.

Mens busserne kipper med flaget, fejrer kongehuset Danmarks nye dronning med et nyt billede af dronningen og hendes far, John Donaldson, på det sociale medie Instagram.

Det er dronningen selv, der i forbindelse med sin fødselsdag, hvor hun fylder 52 år, har valgt billedet med sin far. Billedet er taget af hendes søn prins Vincent i december, da kongefamilien var i Australien.

Det er dronningens første fødselsdagsfejring med sin nye titel som dronning. Det betyder dog ikke, at flagene på busserne er en stor overraskelse. Også som kronprinsesse har dagen været en national flagdag.

Men en ting er helt ny.

Dronning Mary får kanonsalut for første gang nogensinde mandag klokken 12.

Det er en gammel tradition, at der affyres kanonsalutter, når landets respektive konge eller dronning har fødselsdag. Derfor er det først i år, at dronning Mary får en kanonsalut fra Kronborg Slot.

Sponsoreret indhold