Kongelige23. maj 2023 (opd. 23. maj 2023)

Dronning Margrethes dyre helikopterture: Kostede næsten tre millioner

En aktindsigt viser, at Danmarks dronning har fløjet for flere millioner i 2022
Aktindsigten afslører, at dronning Margrethe flyver for flere millioner. 
Aktindsigten afslører, at dronning Margrethe flyver for flere millioner.
 Foto: Niels Henrik Dam

Man forestiller sig, at de kongelige lever i sus og dus. De bor på slotte, har privatchauffører og lever lidt mere extravagant end os andre.

Sidste uge kom det imidlertid frem, at yngsteprinsen Joachim lever et meget sparsommeligt liv, hvor han flyver med lavprisselskaber, drikker billig vin og sover på tostjernede hoteller.

Ekstra Bladet kan dog her ugen efter afsløre, at det er en lidt anden sag, når det kommer til hele Danmarks monark dronning Margrethe.

For aktindsigter i Forsvarets udgifter i forbindelse med Kongehuset viser, at hun i 2022 har fløjet i helikopter for næsten tre millioner kroner på skatteydernes regning.

Pauser og pitstops

Margrethe er hele Danmarks dronning, og det betyder også, at hun flere gange om året opholder sig langt væk fra sin bopæl på Amalienborg Slot for at være repræsenteret i for eksempel Jylland.

Det skete blandt andet den 1. august 2022, hvor hun var på Graasten Slot i Sønderjylland.

Dog fremgik det af den officielle kongelige kalender, at der klokken 10 den dag var offentlig audiens på Christiansborg i København.

Og derfor prajede hun en af Forsvarets helikoptere til at fragte sig til hovedstaden. Den tur kostede danskerne 422.841 kroner.

Aktindsigter, Ekstra Bladet har fået, viser, at dronningen i 2022 har fløjet for 2.766.522 kroner, og flere af hendes mange ture med Forsvaret har haft adskillige pitstops, hvor helikopteren også er fløjet uden Daisy.

Det har været med til at presse prisen for flyveturene endnu mere op.

Kongehuset afviser at kommentere oplysningerne, da der ifølge den kongelige presseafdeling er tale om "private" rejser. Men meldingen til Ekstra Bladet er, at man altid nøje overvejer, hvilket transportmiddel der skal bruges.

Sponsoreret indhold