Kongelige28. marts 2023

Dronning Margrethe udsætter dele af sommertogt grundet rygoperation

Dronningen kommer ikke til Bornholm, Ertholmene og Halsnæs, som det ellers var planlagt
Dronningen bliver klar til sin fødselsdag den 16. april, men kommer altså ikke til at være i stand til at gennemføre et fuldt program til det årlige sommertogt. nbsp;
Dronningen bliver klar til sin fødselsdag den 16. april, men kommer altså ikke til at være i stand til at gennemføre et fuldt program til det årlige sommertogt.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Til juni skulle dronning Margrethe efter planen have lagt vejen forbi Bornholm i forbindelse med sit traditionsrige sommertogt.

Men på grund af den rygoperation, som dronningen gennemgik i februar, udsættes sommertogtet til næste år.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse tirsdag middag.

– Af samme årsag udsættes bybesøget i Allerød Kommune, der var planlagt til at finde sted i maj måned, til efteråret 2023, lyder det videre i meddelelsen.

Kongehuset oplyser, at dronningens genoptræning efter operationen går godt. Men der er stadig lang vej, inden hun er helt i mål.

– Dronningens officielle program vil som følge deraf være præget af et lavere aktivitetsniveau end normalt, skriver kongehuset.

Dronningen forventer derimod at kunne gennemføre sensommertogtet, hvor hun skal besøge kommunerne Vordingborg, Randers og Fredericia.

Disse sommertogter tager udgangspunkt i en tradition, som går hele vejen tilbage til Christian X, der dengang rejste rundt i de danske farvande.

Tidligere har kongeskibet "Dannebrog" også besøgt havne i Middelhavet, Caribien og på USA's kyster

"Dannebrog" tjener som officiel og privat residens for dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg.

Sponsoreret indhold