Kongelige8. januar 2022

Dronning Margrethe taler ud: Sådan tacklede hun sorgen efter Prins Henriks død

I ”Danskerne interviewer Dronningen” fortæller hendes majestæt, hvordan hun rejste sig efter hendes mand, prins Henrik, gik bort
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

50 år.

Den 14. januar er der gået helt præcist 50 år med dronning Margrethe ved tronen.

Det kommer på trods af corona forhåbentlig til at blive fejret med manér.

For det er altså ikke hver dag, ens dronnings kan fejre 50-års regeringsjubilæum.

Flere er så småt begyndt at varme op til den store dag, og det samme er dronningen, som simpelthen har valgt at lade sig interviewe af helt almindelige danskere.

Det sker i DR-programmet ”Danskerne interviewer Dronningen”, hvor hendes majestæt giver 18 helt almindelige danskere muligheden for at stille hende et spørgsmål, som de helt selv vælger.

En ville vide, hvad dronningen ville være, hvis ikke hun skulle være dronning.

En anden af de danskere, der fik lov til at have dronning Margrethe siddende for en stund til en snak om livet, var den 75-årige pensionist Erik Bondesen.

Og han kom ind til hendes majestæt med en utrolig rørende historie fra sit eget liv.

For små to år siden mistede Erik Bondesen nemlig noget af sit allerdyrebareste. Han mistede sin kone gennem 49 år.

Men det stoppede desværre ikke her. For inden for ganske kort tid mistede han også begge sine brødre, hvilket utvivlsomt må have forårsaget en frygtelig masse sorg.

I den anledning spurgte Erik Bondesen til råds.

- Hvordan har de haft det med at komme videre efter sorgen og savnet af prins Henrik?

Da Erik Bondesen fortalte om sin tragiske historie, kunne man tydeligt se, at dronningen blev berørt. Hun udviste stor medmenneskelighed og svarede på tiltalen.

- Jamen han havde jo været dårlig i nogen tid. Han kom tilbage efter at have været på en rejse, hvor han blev ret syg. Det var i januar 18, og så kunne jeg godt mærke, hvilken vej det gik, siger dronning Margrethe og fortsætter:

- Der var en tid, hvor man fik sagt til sig selv på hospitalet, at det her er jo nok, den vej det går. Det er klart, at det er en voldsom omvæltning i ens tilværelse, når man har været to. Og man så pludselig er en.

- Men jeg har jo slet ikke været ramt på samme måde, som de har med, at der var så mange andre, som faldt fra.

Prins Henrik sov stille ind den 13. februar 2018 på Fredensborg Slot omgivet af sine allernærmeste.

Dårligt tid til sorg

Til at hjælpe dronningen i den hårde tid var hun selvfølgelig omgivet af mennesker, som trofast stod klar ved hendes side.

- Og så fik jeg en opbakning - ikke bare fra min familie – men fra hele Danmark. Det var en støtte af de helt store. Det kan jeg love Dem, lød det taknemmeligt fra dronning Margrethe.

Men som vi alle ved, er dronningen en travl dame. Så det er faktisk ikke sikkert, der for alvor er plads i kalenderen til for meget sorg.

Ellers også var det bare hendes måde at bearbejde tabet af sine elskede mand på.

- Jeg er uhyre heldig at have en position, hvor man skal bruges hele tiden. Man kommer op af grøften, lige så hurtigt man kommer ned i den, siger hun.

Programmet ”Danskerne interviewer Dronningen” bliver sendt lørdag aften klokken 20 på DR 1 og kan ses hele tiden på DR TV.

Sponsoreret indhold