Kongelige11. marts 2024 (opd. 12. marts 2024)

Dronning Margrethe skal endnu engang være scenograf til Tivoli-forestilling

Dronning Margrethe skal hjælpe med at lave kostumer til H.C. Andersens "Klods Hans", der bliver lavet til en balletforestilling
Det er niende gang, at dronning Margrethe skal hjælpe til en Tivoli-forestilling.
Det er niende gang, at dronning Margrethe skal hjælpe til en Tivoli-forestilling.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe skal være scenograf og lave kostumer til en ny balletforestilling i Tivoli, der får premiere til sommer.

Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Det bliver en balletforestilling af H.C. Andersens kendte eventyr "Klods-Hans". Stykket skal opføres på Pantomimeteateret i Tivoli, der også fylder 150 år i år.

- Der er så mange muligheder i eventyret om Klods-Hans, som jo er en person, man ikke kan lade være med at holde af, og det giver os mange muligheder på scenen, siger dronning Margrethe i pressemeddelelsen.

Dronning Margrethe har tidligere lavet seks forestillinger på Pantomimeteateret, blandt andet "Askepot", "Fyrtøjet" og "Svinedrengen".

Den første forestilling i Tivoli som dronningen stod bag var "Kærlighed i skarnkassen" fra 2001.

Dronningen har desuden været med til at lave de to anmelderroste balletter i Tivolis Koncertsal, "Nøddeknækkeren" og "Snedronningen", hvor hun har lavet mere end 100 kostumer og adskillige scenebilleder.

- Jeg har jo prøvet at lave forestillinger til Pantomimeteateret før og har en god fornemmelse for, hvad der virker godt på den lille scene. Det glæder jeg mig til at gå i gang med sammen med de øvrige kræfter bag forestillingen, siger dronningen.

Tobias Praetorius, der er koreograf og solist på Den Kongelige Ballet, står bag koreografien til balletforestillingen. Dirigent og tv-vært Phillip Faber har skrevet musikken.

- Det har været et spændende arbejde at få orkesterets lyd til at smelte sammen med H.C. Andersens historie, Tobias' tanker og koreografi og dronning Margrethes visuelle univers, siger Phillip Faber i meddelelsen.

"Klods-Hans" opføres cirka 30 gange i Tivoli i løbet af sommeren og har premiere den 22. juni.

Sponsoreret indhold