Kongelige24. marts 2022

Dronning Margrethe rejser til London for at mindes prins Philip

Den britiske dronning Elizabeth håber, at hun kan deltage i mindehøjtideligheden for sin afdøde mand
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe deltager tirsdag 29. marts i en mindehøjtidelighed for prins Philip, hertug af Edinburgh, i Westminster Abbey i London.

Det fremgår af kongehusets kalender.

Prins Philip, der frem til sin død var gift med den britiske dronning Elizabeth, døde i en alder af 99 år i april sidste år.

På grund af coronapandemien var det ikke muligt at holde en stor begravelse for prinsen. Coronarestriktionerne i Storbritannien betød, at det kun var 30 personer, der kunne deltage.

Ikke sikkert, hun kan deltage

Prins Phillip og dronning Elizabeth havde været gift i mere end 73 år, da prins Philip døde.

Nyhedsbureauet Reuters skriver på baggrund af oplysninger fra en kilde fra det britiske hof, at 95-årige dronning Elizabeth håber, at hun kan deltage i mindehøjtideligheden.

Dronningens helbred har været i fokus, siden hun i oktober sidste år måtte tilbringe en nat på hospitalet og efterfølgende blev bedt om at hvile sig.

I februar blev hun smittet med coronavirus og oplevede milde forkølelseslignende symptomer.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_han8464-2.jpg
 Foto: Hanne Juul

Prins Philip var prins af Danmark, og derfor deltager dronning Margrethe i mindehøjtidligheden. Foto: Hanne Juul

Dronningen har varetaget enkelte af sine pligter, efter at hun blev rask. Eksempelvis mødtes hun med Canadas præsident, Justin Trudeau, i starten af marts.

Men 14. marts måtte hun melde afbud til et stort arrangement. Begrundelsen var ikke en specifik sygdom, men drejede sig om rejsen til og fra begivenheden.

I en udtalelse om mindehøjtideligheden fra det britiske kongehus lyder det, at medlemmer af den britiske kongefamilie deltager, men det er ikke uddybet, hvilke medlemmer af kongefamilien der er tale om.

Nyhedsbureauet AFP skriver desuden, at der er risiko for, at dronningen går glip af åbningen af det britiske parlament, der finder sted 10. maj.

Buckingham Palace har oplyst, at "dronningens deltagelse vil blive bekræftet rettidigt".

Hvis hun går glip af parlamentets åbning, er det blot tredje gang i de 70 år, hun har været regent, at hun går glip af begivenheden.

Sponsoreret indhold