Dronning Margrethe i tårer over ny tv-serie

En scene fra den nye serie.

En scene fra den nye serie.

(Foto: Morten Krüger/DR)

Når det nye år melder sin ankomst 1. januar 2020, blænder DR op for en ny stor søndagsserie, der handler om den danske konge, Frederik IX.

Serien, der meget passende har fået titlen ”Frederik IX”, fortæller historien om den danske konge i fire afsnit – fra 1912, hvor tronen bliver overladt til Frederik IX’s far og frem til 1972, hvor tronen overlades til Frederik IX’s datter.

Og netop Frederik IX’s datter – dronning Margrethe – har spillet en vigtig rolle i tilblivelsen af serien, da hun har givet flere interviews og bidraget med vigtig viden om tiden, hvor hendes far regerede.

Artiklen fortsætter under billedet...

En scene fra den nye serie. Foto: Anders Nydam

Til Berlingske fortæller seriens producent, Dorte Gad Thuemoes, at dronning Margrethe blev meget berørt, da hun så serien:

- Hun var utrolig veloplagt og meget glad for at fortælle, Og da det kom til episoden, hvor det stod klart, at hun ville blive landets næste regent, og hendes far gav hende en lille broche, der ligner en hestesko, fik hun helt tårer i øjnene, fortæller Dorte Gad Thuremose til Berlingske.

Foruden interviews med dronningen har kongehuset også givet DR unik adgang til at filme i blandt andet Statsrådssalen og Tronsalen på Christiansborg, Riddersalen på Amalienborg og ikke mindst kongelogen i det Kongelige Teater.

Da serien følger Frederik IX i en periode på 60 år, bliver han spillet af flere skuespillere, blandt andre Mathias Flint og Kasper Leisner. Desuden er Sidsel Siem Koch, Andrea Vagn Jensen, Paw Tendrup og Sara Ullner også på rollelisten i serien.

”Frederik IX” får premiere 1. januar på DR.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close