Kongelige22. oktober 2020

Dronning Margrethe hentet hjem af Forsvaret

Da Danmark lukkede ned i marts, var det Forsvaret, der fløj dronning Margrethe hjem fra Norge - de hænger også på regningen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/diktator.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Det er Forsvaret, der er endt med at stå for regningen, når det kommer til dronning Margrethes hjemrejse fra Norge i marts, da Danmark lukkede ned.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge dokumenter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, bad dronning Margrethes adjudantstab 9. marts, der er kontaktpersonen mellem Forsvaret og kongehuset, Forsvaret om at hente dronningen hjem fra Norge 12. marts.

Dronningens normale lift består af et Challengerfly, men dette var ikke til rådighed.

Det endte med, at man lejede et fly af flyselskabet Join Jet, som er delvist ejet af JYSK.

Sådan kunne Margrethe og hendes ledsagere komme hjem til Danmark på knap halvanden time.

Turen kostede 88.900 kroner.

i strid med loven

Det lader dog ikke til, at dronningen i dette tilfælde kan sende regningen videre til Forsvaret.

Ifølge Finansloven skal det være i forbindelse med et officielt arrangement, hvis det er Forsvaret, der skal have portemonnæ op af lommen.

Ifølge Frederik Waage, der er professor med speciale i forfatningsret ved Syddansk Universitet, er der ikke argumenteret godt nok for, at dronningens ferie er et officielt arrangement.

- De må give en forklaring, og det har de ikke gjort fyldestgørende. Hvis der ikke er et officielt arrangement, har jeg svært ved at se, at udgiften kan afholdes over finansloven.

Han mener dog stadig, at statskassen godt kan betale regningen. Man skulle is tedet have sendt regningen til Finansudvalget, som kunne godkende, at Forsvaret betalte.

Sponsoreret indhold