Kongelige26. april 2024

Dronning Margrethe har designet historisk påfugletæppe i Tivoli

Grønne, lilla og blå farver er håndmalet på Pantomimeteaterets nye fortæppe i Tivoli, der afsløres 8. maj
Her ses påfugletæppet, som det står nu. Det nye tæppe, der er designet af dronning Margrethe, har endnu ikke set dagens lys i Tivoli. Det bliver afsløret i forbindelse med Pantomimeteaterets 150-års-fejring 8. maj. (Arkivfoto).  
Her ses påfugletæppet, som det står nu. Det nye tæppe, der er designet af dronning Margrethe, har endnu ikke set dagens lys i Tivoli. Det bliver afsløret i forbindelse med Pantomimeteaterets 150-års-fejring 8. maj. (Arkivfoto).
 Foto: Per Folkver/Ritzau Scanpix

Gang på gang er Pjerrot trådt ud gennem den store historiske påfuglehale på Pantomimeteateret i Tivoli.

Men det gamle fortæppe har haft brug for at blive forskønnet. Den opgave har dronning Margrethe hjulpet til med.

Onsdag 8. maj afsløres det nye 32 kvadratmeter store påfugle-fortæppe, som dronning Margrethe har designet, i Tivoli.

Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

- Siden jeg som barn første gang var i Tivoli og oplevede Pantomimen, har jeg været betaget af påfugletæppet, siger dronningen i meddelelsen og tilføjer:

- Jeg er gået til opgaven med en stor respekt for den oprindelige og originale idé, og om det er lykkedes, må andre bedømme.

Hun siger desuden, det har været en sjov og inspirerende opgave, som hun glæder sig til at se det færdige resultat af.

Dronning Margrethe har ikke selv svunget penslen, men hun har designet fortæppet, som er skræddersyet og håndmalet med blå, lilla og grønne farver efter hendes vision.

Det nye fortæppe er blevet lavet i anledningen af Pantomimeteateret i Tivoli i år runder 150 år.

Pantomimeteateret blev opført i 1874 efter tegning af arkitekterne Vilhelm Dahlerup og Ove Petersen, samtidigt med at arkitektparret færdiggjorde Det Kongelige Teater.

Idéen til påfugletæppet stammer angiveligt fra Tivolis daværende direktør, Bernhard Olsen, der havde været i Paris for at hente inspiration til Tivoli.

Det farvestrålende teater er Tivolis ældste bygning. Pantomimeteateret været fredet i 45 år, og teateret fungerer i dag på samme måde, som dengang det blev bygget.

Når det nye fortæppe afsløres 8. maj, vil dronning Margrethe selv være til stede.

I den forbindelse vil publikum kunne opleve en klassisk pantomimescene med Pjerrot, Harlekin og Columbine og taler, der skal være med til at markere teaterets 150 år.

Sponsoreret indhold