Kongelige15. januar 2022

Dronning Margrethe fik surprise-middag på sin jubilæumsdag

Majestæten blev overrasket af sin nærmeste familie på dagen for sit 50-års jubilæum, som ellers var blevet kraftigt begrænset på grund af corona
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den stod alligevel ikke på karetkørsel, gallafest og royale vink fra balkonen, da Margrethe i går kunne fejre hele 50 år som regent.

Men selvom dagen var ramt af aflysninger og udskydelser (fejringen af regeringsjubilæet er udskudt til september), så fik dronningen alligevel en fejring ud over det sædvanlige.

For eksempel var der tilsyneladende ikke en finger at sætte på hverken selskabet eller stellet.

Kongehuset skriver på deres officielle Instagram, at Margrethe fredag aften blev overrasket af den nærmeste familie med en hemmeligholdt middag i Christian VII’s palæ på Amalienborg.

På billederne ses dronningen i centrum, og som sidemænd har hun kronprinsen og prins Christian, mens hun desuden har selskab af børnebørnene, og kronprinsesse Mary på pladsen over for.

Også dronningen søster Benedicte, samt Joachim og Marie var til stede ved det smukt dækkede bord.

Og selvom dronningen ikke var klar over, at hun ventede selskab i gæstepalæet, så var det bestemt ikke bare det første og det bedste stel, der kom frem.

Begrænset fejring

Den kongelige familie spiste nemlig i går af Flora Danica-stellet, der er det mest kostbare, danske spisestel. Sidste gang stellet var i brug i Kongehuset var ved Ingrids 80-års fødselsdag i 1990.

Flora Danica-stellet blev skabt i slutningen af 1700-tallet på ”Den Kongelige Porcelainsfabrik” i København og blev dekoreret med planter fra det danske rige i naturlig størrelse, håndmalet efter bogen ”Flora Danica” fra 1761.

Dronningen brugte desuden dagen fredag på at deltage i statsrådet på Christiansborg. Herefter videre til en officiel markering af festdagen i Folketinget og siden tog dronningen med sine sønner, svigerdøtre og sin søster til kransenedlægning ved Frederik den 9. og dronning Ingrids grav.

Yderligere fejring af jubilæet vil finde sted den 10. og 11. september i år. Her vil der blandt andet dronningens jubilæumspressemøde og et gallataffel på Christiansborg finde sted. Samt vagtskiftet på Amalienborg Slotsplads, hvor dronningen og den kongelige familie kommer ud på balkonen.

Sponsoreret indhold