Kongelige9. august 2022

Drama på slottet: Faldt for Daisy

En garder drattede om, lige da de kongelige søstre kom ud for at vinke til folket på Graasten Slot
Besvimet garder
Her ligger den besvimede garder til frit skue på gårdspladsen foran Graasten Slot, uden at nogen hjælper den stakkels fyr. Først efter noget tid blev der reageret.
 Foto: Brian FOgh

Det kan være en hård tjans at passe på de kongelige – hvad enten det er sommer eller vinter.

For mens livgarderne fryser om vinteren, så kan sommerheden også blive for meget under en bjørneskindshue.

Det måtte endnu en garder erkende, da han forleden passede på de tre royale søstre, Margrethe, Benedikte og Anne-Marie, da de sammen havde lidt kvalitetstid på Graasten Slot, hvor deres mor dronning Ingrid plejede at samle familien om sommeren.

Prinsesse Benedikte, dronning Anne-Marie og Dronning Margrethe
De kongelige søstre var lige kommet ud på gårdspladsen, da dramaet fandt sted, men umiddelbart tydede det ikke på, at de opfangede, hvad der skete. Først bagefter fik Margrethe besked om dramaet.
 Foto: Brian Fogh

Opdagede intet

Garderen havde netop begyndt sin vagt, men besvimede pludselig foran de øvrige gardere og den store menneskemængde, der var mødt op for at se de kongelige damer.

Og selv om Margrethe og hendes søstre stod lige dér på trappen, gik det vist ikke op for dem, at en garder var drattet omkuld i sommervarmen.

– Jeg tror ikke, de opdagede det. De stod og kiggede på menneskemængden, fortæller SE og HØRs fotograf, der var på stedet, da garderen segnede.

Han beretter, at garderen fik lov at ligge længe på gårdspladsen, før der blev reageret.

Garder besvimer
Tililende giver den besvimede garder lidt vand.
 Foto: Brian Fogh

– Der gik et stykke tid, før der skete noget. Så det var publikum, der skyndte sig hen med noget vand.

Først derefter kom de almindelige soldater og hjalp til – så jeg vil tro, der gik et minuts tid, før han fik professionel hjælp, fortæller han.

Hundekunster

Under dramaet havde Margrethe og søstrene travlt med at vinke til de mange lokale – og samtidig skulle dronningen holde styr på sin gravhund.

Dronning Anne-Marie og dronning Margrethe
Gravhunde har deres egen mening, så først efter et par reprimander fra dronningen rettede den ind.
 Foto: Brian Fogh

Den kom ud før de kongelige og havde sine helt egne idéer om, hvad der skulle ske på gårdspladsen, så til sidst måtte Margrethe tale med store bogstaver for at få den selvstændige sjæl til at arte sig.

Sponsoreret indhold