Kongelige16. april 2020

DR afslører dronningens festplan: Går i mod egen befaling

I aften når dronning Margrethe skal spise fødselsdagsmiddag bliver det alligevel ikke mutters alene
https://imgix.seoghoer.dk/daisy_7_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Egentlig var det planen at Fredensborg Slot skulle have været fyldt med prominente gæster fra nær og fjern i aften, når majestæten fejrer fødselsdagsmiddag og flotte 80 år.

Men det fik coronavirus som bekendt sat en stopper for.

Nu viser det sig dog alligevel, at fødselaren bliver fejret med en "lille intim middag" i aften.

- Under overholdelse af alle regler, som håndsprit og afstand og så videre, får hun besøg af sine børn og svigerdøtre til en lille intim fødselsdagsfejring, fortæller kulturkorrespondent Mette Hybel fra slotspladsen foran Fredensborg til DR's Kåre Quist.

Lige i disse timer sender DR1 nemlig den store fødselsdagsdækning. Frem til klokken 13 under titlen "Fælles fødselsdagssang for dronningen."

Og her kunne Hybel altså fortælle ad flere omgange, at dronningens planer for fødselsdagen nu ser sådan ud, at der kommer gæster til fødselsdagsmiddag senere.

Det fremgår altså af Danmarks Radio, at det er Margrethes sønner kronprins Frederik og prins Joachim, samt deres hustruer kronprinsesse Mary og prinsesse Marie, der kommer forbi slottet i aften.

Som bedstemor må dronning Margrethe dog undvære selskab fra sine børnebørn, som til gengæld vil sende hilsner til hende gennem hele dagen på de sociale medier.

Kongehuset kan hverken af- eller bekræfte de oplysninger om fejringen, som Danmarks Radio fører til torvs.

Tankeløst og hensynsløst

Og mon ikke de fleste danskere kan unde regenten den beskedne fejring på hendes runde dag, selvom den går direkte mod den befaling, hun selv tidligere i Coronakrisen sendte ud.

Da dronningen talte til danskerne i sin historiske corona-tale den 17. marts opfordrede hun alle til at vente lidt med store fejringer, og nævnte specifikt runde fødselsdage.

- Min opfordring gælder naturligvis ikke kun de unge. Man kan stadig se grupper i alle aldre, som opholder sig for tæt sammen. Nogle holder endda stadig fester og runde fødselsdage, lød det fra dronningen, før hun fortsatte:

- Det synes jeg ikke, man kan være bekendt. Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst.

Knap 3,5 millioner mennesker så med, da dronningen sendte sin tale.

Stort set alle arrangementer i forbindelse med dronningens fødselsdag i dag blev aflyst for flere uger siden. Inklusiv hendes planlagte karettur gennem København, balkonscenen på Amalienborg, samt den store middag på Fredensborg.

Dog blev der sunget morgensang for majestæten i Kuppelsalen på Fredensborg i morges. Endnu en af de overraskelser som vil komme både til dronningen og til danskerne i løbet af dagen.

Sponsoreret indhold