Kongelige8. december 2020

Disse kongehuse har været ramt af corona

Flere kongehuse - unge som ældre royale familiemedlemmer - har i månedernes løb været ramt af coronasmitte
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selvom der løber blåt blod i årerne, kan man sagtens blive ramt af en frygtet verdensomspændende virus.

Så mens coronapandemien har fejet hen over kloden, så har kongehuse rundt omkring også måtte aflyse begivenheder og isolere sig i de royale gemakker.

Nøjagtigt som det danske kongehus netop har set sig nødsaget til, efter prins Christian, 15, mandag fik konstateret smitte med coronavirus.

Prinsen og familien er på nuværende tidspunkt i coronaisolation i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. Og kongehuset oplyser desuden, at Christian ikke har været i kontakt med andre medlemmer af sin familie – bortset fra kronprinsfamilien.

Hvilket betyder, at de kommende pligter i den kommende uge er aflyst, mens de resterende medlemmer af familien venter på svar fra tests.

https://imgix.seoghoer.dk/mega719732_002.jpg
 Foto: MEGA

Prins William, hertug af Cambridge, var corona-positiv helt tilbage i april, men først i november kom det frem, at han havde været smittet (Foto: MEGA)

Storbritannien

Både prins Charles på 71 år og 38-årige prins William har været smittet med coronavirus i det britiske kongehus. Charles blev bekræftet smittet i marts, hvorefter han havde et mildt sygdomsforløb. Prins William, som er den ældste af Charles sønner, blev smittet i april.

Prins William besluttede dog ifølge BBC at holde det hemmeligt, at han var virussmittet, fordi han "ikke ville skræmme befolkningen". Og nyheden om hans smitte tilbage i april blev således først afsløret i forrige måned.

https://imgix.seoghoer.dk/mega690956_001_0.jpg
 Foto: MEGA

Prins Carl Philip af Sverige - og hans familie - har for ganske nyligt været ramt af corona og isolation (Foto: MEGA)

Sverige

Prins Carl Philip af Sverige måtte gå i isolation med sin hustru prinsesse Sofia, efter de i slutningen af november blev testet positive.

Parrets to børn, Alexander og Gabriel, gik ligeledes i isolation, og de kunne i en pressemeddelelse berette, at de alle havde det godt – de oplevede dog ganske milde influenzasymptomer.

Som et led i smitteopsporingen undersøgte hoffet, hvor Carl Philip og Sofia var blevet smittet. Resten af den svenske kongefamilie, kong Carl Gustaf og dronning Siliva blev derfor også testet, da hele familien havde været samlet ved dronningens brors begravelse kun få dage før diagnosen.

I det hele taget har Sverige været hårdere ramt af corona end Danmark. 7200 svenskere er døde med coronavirus i alt, overfor de danske 894.

Belgien

28-årige prins Joachim af Belgien blev smittet i forbindelse med en fest i den spanske by Córdoba, som var under en lockdown i sommer. Landet havde i maj, da prinsen rejste dertil af professionelle årsager, et forsamlingsforbud på 15 personer, men den unge prins deltog i en fest med 27 deltagere. Han var efterfølgende nødt til at komme med en offentlig undskyldning.

Også prinsesse Claire af Belgien har været smittet. Hun blev ramt af coronavirus helt tilbage i marts.

https://imgix.seoghoer.dk/mega51002_007.jpg
 Foto: MEGA

Prinsesse Michael af Kent gik i isolation i hendes bolig på Kensington Palace (Foto: MEGA)

Storbritannien

Prinsesse Michael af Kent, 75, blev i november konstateret smittet med corona, efter hun i længere tid havde været påvirket af en usædvanlig træthed og høj feber.

Prinsessen, som er gift med prins Michael af Kent, som er fætter til den britiske dronning Elizabeth, var syg i mere end en måned, før det blev kendt i offentligheden, at hun var ramt.

Monaco

Jazmin Grimaldi, datter af fyrst Albert den II af Monaco, afslørede på Instagram, at hun var blevet smittet med corona i august, og var endda i en periode indlagt på grund af tilbagevendende symptomer.

28-årige Grimaldi blev testet positiv efter hun i længere tid havde følt sig utilpas. Hun blev bekræftet smittet fire måneder efter hendes far.

Hun opfordrede herefter sine følgere til at tage virusset yderst alvorligt.

https://imgix.seoghoer.dk/mega604131_008.jpg
 Foto: MEGA

Jazmin Grace Grimaldi er den moderne fyrstedatter, som lige annoncerer sin coronasmitte på sin Instagram (Foto: MEGA)

Østrig

Karl von Habsburg, ærkehertug af Østrig, var det allerførste eksempel på kongelig coronasmittet.

Han blev testet positiv for hele ni måneder siden, og i den forbindelse lagde han ret tydeligt låg på dramatikken og takkede de østrigske myndigheder for de skridt de havde taget for at bremse smitten.

- Det er irriterende, men jeg har det fint. Det er ikke den sorte død. Jeg troede faktisk bare, det var en almindelig forkølelse, sagde han.

Sponsoreret indhold