Kongelige 1. december 2020

Dianas butler afslører: Her er "The Crown" HELT galt på den

Prinsesse Dianas tidligere butler Paul Burrell har helt styr på, hvad der er fakta og fiktion i "The Crown"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Som seer kan det være svært at vide, hvad der er fakta, og hvad der er fiktion i Netflix-hittet "The Crown". 

Serien, der på ganske dramatisk vis fortæller historien om op- og nedturene i det britiske kongehus, er netop nu aktuel med sin fjerde sæson, der fik premiere den 15. november, og her er omdrejningspunktet prinsesse Diana og prins Charles' komplekse forhold. 

Men spørger man prinsesse Dianas tidligere butler Paul Burrell, hvilket den britiske avis The Sun har gjort, så skal man ikke tage alt i "The Crown" for gode varer. 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Tim Rooke/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Paul Burrell var i mange år prinsesse Dianas butler og dermed i centrum at begivenhederne, som udspiller sig i "The Crown". Foto: Tim Rooke/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Prinsesse Dianas tidligere butler fortæller, at det ikke var Diana selv, der valgte sin forlovelsesring, som man eller ser hende gøre det i "The Crown". 

- Jeg var der. Dronningen valgte den sammen med prins Charles. Hun bad om at se hofjuveleren. Han kom med en æske med alle ædelsten, du kan forestille dig. Prins Charles kom ned fra sin suite på Buckingham Palace, og sammen valgte de den ring, som blev præsenteret for Diana, fortæller han til The Sun.

Butleren fortæller også, at forholdet mellem dronning Elizabeth og prins Philip ikke er så koldt og følelsesløst, som det til tider fremstilles i "The Crown", hvor de blandt andet sover i hvert sit værelse. 

- De har begge en række værelser, som er deres egne. Men der er et fælles soveværelse i midten, og det er det soveværelse, de bruger, afslører Burrell. 

- Så hvis man tror, at dronningen er helt alene i et koldt, følesesløst forhold, så tager man fejl. Prins Philip forguder dronningen, slår Paul Burrell, som prinsesse Diana kaldte for "sin klippe", fast. 

Et forhold, som er mere sandfærdigt fremstillet i "The Crown", er forholdet mellem prinsesse Diana og prins Charles. 

Artiklen fortsætter under billedet

(Foto: Netflix)

Det er Emma Corrin og Josh O'Connor, der spiller prinsesse Diana og prins Charles i "The Crown". Foto: Netflix

- Josh O'Connor spiller prins Charles som en noget følelseskold person. Og jeg er bange for, at det var også det, jeg så bag lukkede døre, afslører butleren. 

- Han var gift med en af de mest smukke kvinder i verden. Men han tog sig slet ikke af hende, og det er også det, der fremgår af "The Crown", slår han fast og afslutter:

- Folk farer op og siger, at det ikke er faktuelt, men det er faktisk meget tæt på sandheden. 

Sponsoreret indhold