Kongelige13. marts 2024

Det royale foto-vanvid fortsætter: Er nyt billede OGSÅ manipuleret?

Vanviddet og mystikken om prinsesse Kate og det britiske kongehus vil tilsyneladende ingen ende tage
FILE - Kate, Princess of Wales, departs Westminster
Mystikken om Kates velbefindende fortsætter efter nye tvivl om fotomanipulation.
 Foto: Alessandra Tarantino/AP/Ritzau Scanpix

HVAD FOREGÅR DER MED KATE?

Det er efterhånden spørgsmålet, der fylder hos selv de mest kongehus-hadende-typer i øjeblikket.

Den britiske prinsesse har været "forsvundet" i månedvis, hvilket er mystisk nok i sig selv, men da hun og/eller det britiske kongehus pludselig blev taget i at dele et manipuleret billede, gik konspirationsteorierne AMOK.

Og nu fortsætter vanviddet.

For selvom man i disse teknologiske dage skulle tro, at det var muligt for paparazzifotograferne at tage billeder i forholdsvis god kvalitet, så lykkedes det dem kun at fange Kate Middleton på et yderst grynet et af slagsen forleden.

Derudover er der mange, som mener, at de har fundet beviser for, at også dét billede har været en tur i Photoshop.

Det skriver Page Six.

Det pågældende billede blev taget mandag eftermiddag, da prinsesse Kate og prins William forlod Windsor Castle sammen i en bil - dog for efterfølgende at tage hvert til sit, hvilket også er en smule mystisk i sig selv, da det royale par trods alt har biler og chauffører nok til at tage hver sin bil.

Og nu er mange da altså også overbeviste om, at det nye billede OGSÅ er fup og fidus.

For det første kan man kun se prinsesse Kate fra siden og dermed er mange usikre på, at det overhovedet er hende, der sidder ved siden af prins William.

Andre er overbeviste om, at billedet af prinsessen er gammelt, og at hun blot er photoshoppet ind ved siden af sin mand.

Derudover påpeger mange, at murstenene bag bilen ser skæve ud.

- Er der ingen andre, der har lagt mærke til, at murstenene i bilvinduet på det seneste billede af Kate Middleton ikke stemmer overens med murstenene bag bilen?, skriver en på X for eksempel.

- Murstenene i vinduet er nye, mens murstene bag bilen er gamle, skriver en anden, mens en tredje påpeger, at mønsteret ikke ser rigtigt ud.

På trods af de mange spekulationer om endnu en royal billedbrøler, så slår fotografen bag billedet, Jim Bennett, dog fast, at det er ham, der har taget det, og at det ikke er blevet manipuleret.

Til Page Six udtaler han følgende:

- Mit billedbureau ændrer ikke vores billeder i photoshop på nær fra at ændre lyset, hvis det er nødvendigt. Billeder af biler kan være uforudsigelige, og afspejlningen i glasset kan være svært at tyde.

Det var søndag den 10. marts, at foto-skandalen begyndte.

Her delte det britiske kongehus et et nyt familiefoto af prinsesse Kate og hendes tre børn, men det blev lynhurtigt opdaget, at der var massive fejl i billedet.

Kort efter begyndte flere af verdens største billedbureauer såsom Reuters, AP og Getty at trække billedet tilbage, og til sidst måtte prinsesse Kate lægge sig fladt ned.

- Som mange andre amatørfotografer leger jeg nogle gange med redigering. Jeg vil gerne undskylde for de forvirringer, som mit familiebillede, vi delte i går, har skabt, lød det fra prinsessen i et nyt opslag på Instagram.

Sponsoreret indhold