Kongelige17. maj 2024

Derfor sejlede kong Frederik hjem uden Mary

Det så mystisk ud, da dronningen forlod kongeskibet Dannebrog i Oslo, mens Frederik blev tilbage - men der var en god grund.
Mary sprang pludselig af kongeskibet Dannebrog og tog en vogn ind til Oslos lufthavn. Hun skulle nemlig skynde sig hjem til Danmark.
Mary sprang pludselig af kongeskibet Dannebrog og tog en vogn ind til Oslos lufthavn. Hun skulle nemlig skynde sig hjem til Danmark.
 Foto: Hanne Juul

Efter to dages intens statsbesøg i Norge tidligere på ugen, hvor kongeparret havde tilbragt al tiden sammen - og samtidig fejret deres 20 års bryllupsdag, smuttede dronning Mary fra sin mand og tog straks i lufthavnen, da det officielle program var afsluttet onsdag aften.

Imens blev kong Frederik på kongeskibet Dannebrog og sejlede i ro og mag hjem til sit kongerige alene.

Det så umiddelbart lidt spøjst ud, og blev da også bemærket af mange forskellige medier.

OPGAVE: Kongeparret afholder reception på Dannebrog. KOng Frederik på Dannebrog under udsejlingenSTED:  Kongeskibet Dannebrog, OsloJOURNALIST: Marianne Singer og Ulrik UlriksenFOTOGRAF: © Hanne Juul/ Aller Foto & VideoDATO: 20240515
Da Mary forsvandt, blev Frederik tilbage på kongeskibet.
 Foto: Hanne Juul

Først nu er årsagen så kommet frem.

Til SE og HØR oplyser kongehusets kommunikationsafdeling, at dronningen var nødt til at skynde sig til København for at modtage FNs flygtningehøjkommissær Filippo Grandi, der kom på visit på Amalienborg tidligt torsdag.

Kongehuset har også lagt billeder på Instagram af mødet:

Mødet stod ikke oprindeligt i dronningens officielle kalender, hvor det så ud som om, at næste punkt på hendes dagsorden var Royal Run på mandag.

Men en dronning holder aldrig fri - og Mary måtte altså også løbe hurtigt for at nå alle sine pligter i denne uge.

Sponsoreret indhold